LADYTOWN – DARLING (EP)

Sinds 2003 treedt de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Sarah Arslanian - geboren als Sarah Coleman in L.A. en nu woonachtig in Vancouver, Washington - op onder het pseudoniem ‘Ladytown’. Met haar titelloze debuutplaat uit 2003 en het daaropvolgende album “Thirty-Nine Nineteen” uit 2006 wist ze destijds enige internationale erkenning te veroveren. Ze leverde in die periode ook wat hand- en spandiensten als backing vocaliste bij de indierockformatie ‘The Mountain Goats’.

Met de ep “Darling” probeert ze zich momenteel opnieuw een weg te banen in het complexe kluwen van de hedendaagse popmuziek. Op dit schijfje staan zeven songs, waarvan er zes in de voorbije twee jaar door Sarah zelf werden geschreven, en de ene cover die ze selecteerde de overbekende song “I’m On Fire” van Bruce Springsteen is. De productie van deze ep liet Sarah wijselijk over aan haar echtgenoot Aram Arslanian, die ook haar laatste studioplaat had geproduceerd.

Haar ietwat melancholische popliedjes over hartzeer, verdriet en hoop zijn lief en melodieus en met haar frêle stemmetje slaagt ze er in om voor een bijpassende sfeerzetting te zorgen als je naar deze songs luistert.

Het allersterkste nummer uit deze selectie is het romantische “Bombs” dat je ook continu op haar website kan beluisteren. Deze track valt meteen op naast de song “Midnight Notes”, het ritmische en poppy “Let’s Run Away” en de sobere, akoestisch gebrachte en amper anderhalve minuut durende Springsteen-cover.

Wij denken dat de tijd rijp is voor ‘Ladytown’ om vijf jaar na haar laatst verschenen full-cd spoedig met een volwaardige opvolger op de proppen te komen. Wij zijn fans van haar werk en hopen dus om snel meer van dit veelbelovende lekkers te mogen genieten.

(valsam)
“We are fans of the work of Sarah Arslanian, aka ‘Ladytown’ and we hope that the ep ‘Darling’ only acts as an appetizer for a new full-cd, which would be her third album and would follow five years after her last release. Please give us soon more of this tasteful, melodic and romantic stuff.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video