KASEY CHAMBERS – LITTLE BIRD

Als dochter van de bekende steelgitaarspeler en alt.country muzikant Bill Chambers was het voor Kasey Chambers net iets gemakkelijker om haar eigen weg te banen in de muziekwereld. Deze nu 35-jarige Australische countryzangeres en songschrijfster debuteerde in 1998 met het album “The Captain” waarop Buddy en Julie Miller in vier songs meespeelden. Daarmee kan je al sterk uitpakken in de wereld van muziek en entertainment, iets wat Kasey Chambers dan ook deed door meteen enkele prijzen als beste countryplaat en beste countryzangeres in de wacht te slepen.

Ze mocht meteen mee op tournee als voorprogramma voor Emmylou Harris in Australië en voor haar muzikale voorbeeld Lucinda Williams tijdens diens Amerikaanse tour. In 2001 volgde een tweede plaat met “Barricades & Brickwalls” met daarop enkele songs die het als single tot op de hoogste positie in de hitlijsten konden schoppen.

“Wayward Angel” in 2004 en “Carnival” uit 2006 waren de volgende full-cd’s, waarna Kasey Chambers in 2008 samen met de Australische singer-songwriter Shane Nicholson - haar echtgenoot sinds 2005 en vader van haar 2 zonen en van het kindje onderweg - een duoplaat uitbracht onder de titel “Rattlin’ Bones”.

Haar laatste release is het album “Little Bird” dat we hier voor u onder de loep houden. Dertien eigen composities plus “The Stupid Things I Do” - één a capella gebracht liefdesliedje opgedragen aan haar man als bonus track - vormen de tracklist voor dit meest recente album van Kasey Chambers. Volgens de informatie op haar website werden al deze liedjes op amper twee weken tijd geschreven, wat toch wel wijst op een grote creativiteit van deze dame als songwriter.

De titeltrack “Little Bird” werd eind vorig jaar als eerste single uitgebracht en scoorde meteen al hoog in de hitparade. Andere liedjes op dit album die het even zo goed zouden kunnen doen als single zijn cd-openingstrack “Someone Like Me”, het met Patty Griffin als backing vocaliste gezongen nummer “Somewhere” over een verloren geliefde, countryrocker “This Story” en vooral ook de samen met Kevin Bennett in duet gezongen countrysong-tearjerker “Love Like A Hurricane”.

Haar kristalheldere - soms zelfs wat kinderlijk klinkende - stemgeluid is duidelijk de allersterkste troef waarover Kasey Chambers mag beschikken. Het geeft liedjes als “Beautiful Mess”, “Invisible Girl” en “Bring Back My Heart” een lieflijk en breekbaar tintje. Een album als dit is altijd een mooie aanwinst voor de platencollectie van alle oprechte liefhebbers van vrouwelijke countryzangeressen.

(valsam)
“With her sixth album ‘Little Bird’, the Australian singer-songwriter Kasey Chambers is delivering her best performance to date. It is a great collection of country tearjerkers, rock songs and a wonderful duet with Kevin Bennett in ‘Love Like A Hurricane’. With her lyrics, she is touching the heart and the soul of each listener in its core.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Essence Music
Info: Hemifran

video