MAMA ROSIN TOGETHER WITH HIPBONE SLIM & THE KNEETREMBLERS - LOUISIANA SUN

Het geheel is meer dan de som van de delen. Of tenminste dat zou het moeten zijn want in het geval van de samenwerking tussen Mama Roisin en Hipbone Slim & The Kneetremblers kunnen we in alle eerlijkheid niet echt van een geslaagd huwelijk spreken.

“Louisiana Sun” is het resultaat van de synergie tussen de Zwitserse Cajun en Zydeco groep Mama Rosin en de rockabilly vetkuiven van de Londonse Hipbone Slim & The Kneetremblers. Beiden zitten bij het uitstekende Voodoo Rhythm Records onder dak, een platenhuis dat we een warm hart toedragen al was het maar om het rauwe, primitieve karakter van veel van hun releases. En misschien wringt daar nou net het schoentje wel. De rauwe punk benadering van de cajunmuziek in combinatie met de garage-rockabilly leidt niet echt tot een spetterend muzikaal vuurwerk. Het is een voortdurend op- en afdeinen van verschillende stijlen. Mossel noch vis zijn we geneigd te zeggen na afloop. En ook bij een tweede – en derde beluistering blijven we gevoelloos achter. Voor de fans van beide groepen apart valt er best wat leuks te ontdekken. “Princess Havana” is Mama Roisin op hun best. “Trouble Ain’t So Never Far Away” is voer voor de vetkuiven. Maar de bands vinden niet echt mekaar.

Het lijkt mij eerder een plezante prettige jamsessie na een gezamenlijk optreden waarbij het wederzijds succes met de nodige vloeistoffen werd beklonken. Of hier nu een plaat had moeten van komen is een andere kwestie. De bands blijven teveel met hun eigenheid worstelen, daar is op zich niets mis mee, ze hebben beiden hun verdienste maar waarom dan gezamenlijk een album opnemen? De respectievelijke nummers hadden best op een eigen cd kunnen terecht komen. Enkel op “Killing Two Birds With One Stone” kan je horen tot wat de synergie had kunnen leiden: een caribische bluessong.

Moesten ze ooit onze mening vragen zouden wij hen eerder in de richting van “Swamp Water” duwen, de meest geslaagde song op deze release, een wat duistere rock ‘n’ roll zoals ene Chuck Berry die wel eens placht te schrijven. Maar uiteraard is dit te weinig om van een geslaagd huwelijk te kunnen spreken.

Bluesyluc

Artiest info
MAMA ROSIN  
 

Label : Voodoo Rhythm Records