PEADAR KING – THE SHADOWLANDS

‘Inishbofin’ is een klein eilandje aan de Ierse Westkust dat zich uitstekend leent tot het schrijven van songteksten over de natuur en de over de traditionele Ierse gewonten en gebruiken. Het is tevens de woonplaats van de uit een muziakle familie stammende Ierse singer-songwriter Peadar King die zich op folk- en rootsmuziek heeft toegelegd.

Als jongeman werd hij overweldigd door de literaire schoonheid die muzikanten als Tom Waits, Bruce Springsteen en Richard Thompson in hun songteksten konden stoppen. Dat wilde hij zelf ook wel eens proberen en tot zijn eigen verbazing slaagde hij er al gauw in om dezelfde hoogwaardige liedjes te componeren. Een plaat met de vruchten van zijn songschrijverswerk kon daarom dan ook niet uitblijven.

Na een drietal jaren als frontman van de rockgroep ‘Cornerstone’ te hebben gefungeerd, debuteerde hij als soloartiest in 2008 met het lokaal succesvolle album “The Nature Of Flaws”. Nu is er een opvolger op de markt gekomen onder de titel “The Shadowlands”. Het album werd opgenomen in de landelijk gelegen ‘Grouse Lodge’-studio en heel wat muzikale vrienden maakten deel uit van het team dat tot deze realisatie kon komen.

De dichterlijke vrijheid wordt ruim geïnterpreteerd in zijn songteksten en de brede melodieuze onderbouw maakt dat elke song als een apart verhaal mag worden opgevat. Dertien songs staan er op “The Shadowlands”, waarbij het overgrote deel rustige ballads zijn. Onze selectie uit deze tracklist luidt als volgt: openingsnummer “The Letting Go”, countrypopballad “Believe Me” met Tom Portman op dobro en lap steel, titeltrack “Shadowlands”, het melodieus walsende “Minutes” en de twee piano- en cellosongs “The Stars Alone” en “Fall From Grace”.

De steeds weerkerende constante in de dertien songs op “The Shadowlands” is de rustgevende, diepe baritonstem van Peadar King en de conclusie dat je van bij de eerste tot de laatste noot zit te luisteren naar een zeer mooi gebalanceerde plaat.

(valsam)
“The ever returning constant factor in these 13 songs on the album ‘The Shadowlands’ is the relaxing, deep baritone voice of its Irish singer-songwriter Peadar King, next to the conclusion that you are very privileged to listen to a beautifully balanced record, from the very first note to the very last.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran