JEN HAJJ – I OF THE STORM

Het eerste wat me opviel was de leuke woordspeling in de titel “I Of The Storm”, de debuutplaat van de in Utah wonende zangeres en liedjesschrijfster Jen Jajj. Alsof ze daarmee wenst aan te geven dat zij zelf door een nogal turbulent leven met veel problemen en met veel vallen en opstaan moet stappen.

We vermoeden echter dat het voor deze ook leuk ogende jongedame toch allemaal wat minder moeilijk is dan hoe het haar op het eerste zicht lijkt te vergaan. Want de algemene toon van de twaalf liedjes die ze voor deze plaat opnam is toch eerder positief te noemen, wat ook mag blijken uit de twee songs die ze op deze plaat covert.

Ze koos daarbij voor de traditional “In The Pines”, een nummer dat al ontelbare keren werd gecoverd, o.a. door Pete Seeger, Bob Dylan, ‘The Triffids’ en Kurt Cobain in ‘Nirvana’. Ook “Hallelujah” van de Canadese troubadour Leonard Cohen krijgt hier door Jen Hajj een heel eigen, haast onherkenbaar folkkleedje aangemeten en verandert zelfs lichtjes van schrijfwijze in de titel “Alleluia”.

De andere tien liedjes zijn eigen composities die haar capaciteiten als songschrijfster in de spotlights moeten brengen. De best in het gehoor liggende tracks die we daaruit voor u konden selecteren zijn openingsnummer “Where You Take Me”, het ondeugend swingende “In The Beginning” en het aan oud werk van Judy Collins herinnerende “Thank You” met mooie vioolklanken gespeeld door Mary Danzig. Ook het aanstekelijk catchy nummer “Words Run Away” en de afsluitende, emotionele pianoballad “Beautiful” over haar dochtertje kunnen op onze algemene goedkeuring rekenen.

Jen Hajj draagt haar eerste plaat op aan haar dochtertje Cecily, maar we durven hier toch wel te stellen dat “I Of The Storm” ook geschikt lijkt te zijn om een grotere groep luisteraars voor een tijdje zoet te houden. Dit is een prima debuutplaat die hopelijk snel een evenwaardig vervolg mag krijgen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video