BATTLEFIELD BAND – LINE-UP

‘Battlefield Band’ is een momenteel uit vier leden bestaande traditionele Schotse muziekgroep die sinds hun oprichting in 1969 al meer dan 30 platen hebben uitgebracht met traditionele Schotse nummers en nieuwe eigen composities.

Hiermee konden ze een indrukwekkende hoeveelheid ‘Awards’ in het genre binnenrijven en een aantal van de vroegere groepsleden hebben inmiddels al een succesvolle solocarrière uitgebouwd. Zij spelen deze historische Keltische muziek nu op optredens doorheen Europa, Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Ook de vier muzikanten van de ‘Battlefield Band’ zijn voortdurend op tournee om hun muziek naar het publiek te brengen. Met Sean O’Donnell op gitaar, Alasdair White en Ewen Henderson op fiddle, tin whistle, mandoline en piano en Mike Katz op bas en doedelzak behoort deze formatie in dit genre tot de club der allerbeste.

In Europa hebben we op het continent zelf niet zo’n grote affiniteit met die traditionele Keltische cultuur en muziek, vandaar dat de ‘Battlefield Band’ in onze contreien misschien niet zo bekend is bij het bredere publiek. Hun laatste release op plaat kreeg de titel “Line-Up” en bestaat uit 13 nummers die voor een leek in dit genre (zoals ikzelf) allemaal nogal sterk op elkaar lijken. De enige song die ik nog kan thuisbrengen is een sterk herbewerkte versie van het nummer “That’s How Strong My Love Is” uit het repertoire van soullegende Otis Redding. Dit nummer kan je op hun website ook exclusief verkrijgen als digitale download.

We krijgen voornamelijk herbewerkte Schotse traditionals te horen met daarnaast ook enkele eigen composities die meestal vast worden gebreid aan één van deze historische liedjes. De akoestische instrumenten overheersen elk nummer en worden slechts zelden door zangpartijen vergezeld. Zoals hierboven al gezegd: dit is enkel materiaal voor de ware liefhebbers van traditionele Keltische muziek.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Temple Records

Info: Kari Estrin Mgmt.