TOMAS ALEXANDER – DARKMATTER

Edmonton is de vijfde grootste stad van Canada en tevens de hoofdstad van de provincie Alberta. Daarenboven is het eveneens de permanente verblijfplaats van pianist en elektronicafanaat Erik Williams, die zich verschuilt achter de artiestennaam ‘Tómas Alexander’.

Hij leerde het vak tijdens de vele ‘dueling piano’-avonden in de lokale clubs waarbij twee pianisten een soort competitie aangaan om de gunst van het aanwezige publiek voor zich te winnen. Naast zijn specialisatie op de toetsen van een piano ondervond hij al snel dat ook zijn vocale capaciteiten werden gesmaakt door het publiek.

Vanuit die wetenschap ontstond dan ook de idee om eens een eigen plaat op te nemen met zelf gecomponeerde en zelf gezongen liedjes. “Darkmatter” is de titel van dat debuutalbum waarvoor hij tijdens de studioopnamen op de hulp van multi-instrumentalist en computerspecialist Stew Kirkwood kon rekenen. Kirkwood zorgde ook voor het producerswerk van deze erg professioneel tot stand gekomen plaat.

Dertien nauw bij popmuziek aanleunende nummers komen aan bod op “Darkmatter”, een album waarmee Tómas Alexander zich probeert te nestelen tussen de vele andere zangers-pianisten die een plaatsje in de hitlijsten trachten te veroveren. Enkele tracks zijn zeer radiovriendelijk en hebben zeker het nodige hitpotentieel.

Zo gaat onze voorkeur uit naar de songs “”Sychophant”, het melodieuze en ritmisch aanstekelijke “Fallout Flower”, de op een elektrobeat drijvende popsong “The Advocate”, het bij rock aanleunende “Kiss Of The Dragon”, de zeemzoete pianoballad “Pieces Of U” en de akoestische afsluiter “Rain”.

“Darkmatter” is een heel aangenaam klinkend werkstuk van een jonge muzikant die zijn virtuositeit op piano heeft ingesloten in moderne popliedjes die er heel vlotjes in gaan bij de luisteraar. Wij hopen alvast dat Tómas Alexander zich snel opnieuw zal tonen met nieuw materiaal, want de lat der verwachtingen ligt wat ons betreft toch wel erg hoog voor hem.

(valsam)
“The 13 songs containing debut album ‘Darkmatter’ from Edmonton, Canada based musician Tómas Alexander is a pleasant sounding piece of art by an artist who inserted his virtuosity as a pianist into modern and easy listening popsongs. The bar of our expectations for his future career is lying very high, based on the excellent quality of these songs on that first cd.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran