THE RATIONALES – THE DISTANCE IN BETWEEN

David Mirabella is de flamboyante zanger en songschrijver van de Amerikaanse rockformatie ‘The Rationales’ uit Boston, Massachusetts. Samen met broer Mike Mirabella op drums, Sean Black op bas, Kevin McMahon op gitaar en Matt Goldfield op keyboards probeert deze band al sinds hun oprichting in 2007 om een bredere bekendheid te bereiken in de hedendaagse rockmuziekwereld.

Typisch Amerikaanse rootsrock die gemixt wordt met powerpop is de sound waar ‘The Rationales’ voor hebben gekozen, weliswaar met veel aandacht voor het behouden van een vlot in het gehoor liggende melodie en met her en der wat leuke gitaarriffs.

In 2008 lieten ze voor het eerst van zich horen met hun ep “The Going And The Gone” wat toen vooral als een visitekaartje werd aanzien voor hun allereerste volwaardige full-cd die nu op de markt is gekomen onder de titel “The Distance In Between”.

Voor de opname van dit album hebben ze twee gastvocalisten uitgenodigd met de vrij onbekende 25-jarige zangeres Roni Pillischer die meezingt op het nummer “Burned Again” en de veel breder bekende Bill Janovitz van de alternatieve rockband ‘Buffalo Tom’ die backing vocals verzorgt op het leuk swingende nummer “Another Moon”.

Het overgrote deel van de songs op “The Distance In Between” werd door leadzanger David Mirabella geschreven met uitzondering van “Try To Tell Me” waarvoor gitarist Kevin McMahon tekende voor zowel de compositie als voor de zangpartij.

Er zit behoorlijk wat afwisseling in de nummers op dit debuutalbum, alsof deze band daarmee wenst aan te geven dat ze met hun sound niet onder één bepaalde noemer willen worden samengevat. Pure en krachtige rocksongs als “Real Life”, “Braedon” (very much à la ‘Rolling Stones’), “Jaded” en “Still We Believe” worden mooi afgewisseld met meer rootsy rockballads als “Burned Again” en “Tongue Tied” of heel melodieuze nummers als “Try To Tell Me”, “Slower/Faster” en de catchy afsluiter “The One You Wanted”.

“The Distance In Between” is een veelbelovend debuut van een zeer Amerikaans klinkende band ‘The Rationales’ die hun mosterd haalde bij bands als ‘The Jayhawks’, ‘Wilco’ of bij de eerder al vermelde Bill Janovitz en zijn groep ‘Buffalo Tom’. Dit is alleszins een leuk groepje om in de gaten te houden.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Powderfinger Promotions

video