MISS TESS – DARLING, OH DARLING

‘Miss Tess’ Reitz was een tijdje geleden op deze pagina’s al goed voor een dubbele recensie van haar debuutplaat “Modern Vintage” en diens opvolger “When Tomorrow Comes” met covers van gekende en minder bekende jazzklassiekers. Beide albums kwamen voor het eerst op de markt in 2007.

Deze van Boston naar het New Yorkse Brooklyn verhuisde zangeres en songschrijfster heeft zich gespecialiseerd in het brengen van jazzmuziek waarin ze her en der elementen uit de blues-, ragtime-, rockabilly- en swingmuziek uit de eerste helft van de vorige eeuw probeert te verwerken.

Haar nieuwste plaat “Darling, Oh Darling” is dan ook niet meer – en ook niet minder – dan een gestage voortzetting van haar werk tot op heden. Echt nieuw is deze plaat niet want de originele release vond al in 2009 plaats, maar destijds enkel in Amerika, daar waar ze nu met volle overgave voor een tweede release in Europa gaat.

Bij de beste liedjes uit deze cd rekenen wij alvast opener “Riding Home”, het heerlijk vederlichte titelnummer “Darling, Oh Darling” met supermooi pedal steelwerk van Jerry Miller, de ‘New Orleans Big Band’-song “Saving All My Love”, het oerromantische “I Just Wanna Make Love Again” en het simpele liefdesliedje “Love” met de klarinet van multi-instrumentalist Alec Spiegelman in een hoofdrol.

Intussen is er vorig jaar nog een tussendoor ep-tje van ‘Miss Tess’ verschenen onder de titel “The Waltz Set” met daarop 6 walsende liedjes; 5 eigen composities en één cover van het nummer “The End Of The World”, de Skeeter Davis-klassieker uit 1962.

Momenteel staat ‘Miss Tess’ vooral in New York City op het podium met haar vaste begeleidingsgroep ‘The Bon Ton Parade’. Tijdens die live shows begeleidt zij zichzelf meestal op piano of gitaar en haar ‘stage performance’ wordt vaak vergeleken met Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Jolie Holland of Madeleine Peyroux, om zeer begrijpelijke redenen als je naar dit album luistert.

Haar jazzy songs brengt ze in een cabareteske vorm met veel humor en showelementen tijdens een avondvullend programma waarin ze naast enkele coversongs vooral nummers uit haar verschillende platen zingt.

De oude jazzmuziek in een splinternieuw kleedje die ‘Miss Tess’ op haar platen brengt is verfrissend en laat de jongeren onder ons op speelse wijze kennismaken met de wortels van onze hedendaagse muziek. Het album “Darling, Oh Darling” is daar een eenvoudig, maar wel erg mooi bewijsstuk van.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: BloodyGreatPR

video