VIVA VOCE – THE FUTURE WILL DESTROY YOU

Het was in 1998 in Muscle Shoals, Alabama dat gitarist en songschrijver Kevin Robinson samen met zijn vrouw en zangeres Anita Robinson de basis legde voor ‘Viva Voce’, een groep die zich nadien al snel ging profileren als indie rockers. Via een omweg langs Nashville belandde het duo in 2001 uiteindelijk in Portland, Oregon van waaruit ze hun muziek op platen begonnen uit te brengen.

In de sound van ‘Viva Voce’ kan je invloeden horen uit de folk-, R&B- en rockmuziek. Sinds 2009 zijn er twee leden toegevoegd aan de groep met Corrina Repp en Evan Railton. Het laatst verschenen album dateert van twee jaar geleden en was “Rose City”, waar nu een opvolger voor werd klaargestoomd onder de wat mysterieuze titel “The Future Will Destroy You”.

“The Future Will Destroy You” is het zesde studioalbum van ‘Viva Voce’ en zal omstreeks deze tijd tegelijkertijd op de markt worden gelanceerd in Amerika en Europa. Het nieuwe album werd integraal opgenomen in de ‘home studio’ van de Robinsons. De tien tracks op deze cd hebben een wat zweverige, atmosferische melodielijn als basis, waarop telkens weer de wat ijle, door distortion vervormde zangstem van Anita Robinson werd geplaatst.

De ruimtelijke sound waarvoor geopteerd werd past als gegoten in deze nieuwe nummers. Wij willen daarbij onze persoonlijke voorkeur niet onder stoelen of banken steken voor de songs “Plästic Rädio”, “Analog Woodland Song”, de eerste single “The Future Will Destroy You”, het ‘Twin Peaks’-achtige “We Don’t Care” en het op een repetitieve percussie drijvende “Cool Morning Sun”, voor ons alvast het beste nummer uit deze cd.

Het album “The Future Will Destroy You” zit meer in de richting van psychedelische rock and roll dan het vroegere werk van ‘Viva Voce’ en de Spectoriaanse, wat bombastische, mystieke sixties- en seventies sound van de songs sluit naar onze mening nauw aan bij het geluid van het Deense duo ‘The Raveonettes’ of bij het werk van de al wat oudere formatie ‘Luna’, de succesvolle groep die in de jaren ’90 rond Dean Warham en Britta Phillips werd gevormd.

Onze conclusie over deze plaat blijft absoluut positief. Wij hebben met volle teugen genoten van elk van deze tien nummers en als wij dat kunnen, durven we vermoeden dat ook u het nieuwe werk van ‘Viva Voce’ naar zijn juiste waarde zal weten te schatten. De cd in huis halen zou al een optie zijn.

(valsam)
“Kevin Robinson and his lovely wife Anita - together ‘Viva Voce’ - are recording and publishing new albums at full speed since they debuted in 1998. Record number six ‘The Future Will Destroy You’ is so far their best record and contains a few future classic songs with the title track, ‘We Don’t Care’ and the fantastic ‘Cool Morning Sun’. We can assure you that this new ‘Viva Voce’-record will also sound terrific on your home stereo. Our firm recommendation would be that you just give it a try.”
- www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Label: Vanguard Records

Info: Hemifran

video