HADDEN SAYERS - HARD DOLLAR

De 43 jarige Texaanse bluesgitarist, songwriter en zanger Hadden Sayers is met deze “Hard Dollar” inmiddels aan zijn vijfde album toe. En net als bij zijn vorige kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat de brave man nog steeds op zoek is naar een eigen, herkenbare sound. Maar wil hij dat zelf wel eigenlijk? Dat Hadden zijn nodige portie tegenspoed al heeft gehad is het minste dat je kan zeggen. Bandleden die er plots mee stoppen of anderen die door ziekte niet meer meekunnen net op het moment dat je klaar lijkt te zijn voor de grote doorbraak, platenmaatschappijen die bankroet gingen en anderen die je dan weer weigeren en we kunnen zo nog een tijdje doorgaan. Voor de nieuwsgierigen : kijk even op zijn website.

Terug naar de muziek: op deze release 13 zelfgepende nummers en wederom zal je verschillende stijlen aantreffen. Texas Rock, country, pop, een scheut blues, wat jazzy gekruide songs, nummers met de mix van dit alles. Uitschieter is voor ons de slowblues “Room 155”. Geschreven ter ere van Sean Costello is het een zeven minuten durende parel geworden met gitaarsolo zoals Gary Moore er wel een uit zijn snaren toverde , fantastische zang en dito tekst en uitstekend orgelwerk van Dave Dewitt. Het is meteen een van de betere van de rustpunten op deze uitgave want meerdere nummers doen ons eerder denken aan Stevie Ray Vaughan of ook nog ene John Hiatt, en dat is allemaal als compliment bedoeld, enkel ter illustratie van de diversiteit van de cd. Zo heeft een “Burnin’ Up” bijvoorbeeld een stomende Texas shuffle en een zware baslijn van Marc Frye. We zijn ook zeer te spreken over “All I Want Is You” met een geweldige Elmore James slide riff.

Tony McClung levert heel het album fraai werk op de drums, nog het best waar te nemen op opener “Take Me Back To Texas”, een rocker van formaat en met de schorre stem van Sayers een aftrapper van jewelste. Een vocaal duet met Ruthie Foster valt ook te genieten op “Back To The Blues”, een wat misleidende titel want eerder een prachtig jazzachtig soulnummer. Eigenlijk is er geen enkele zwakke schakel op dit album te ontwaren. Het is gevarieerd, zoals aangehaald, en net die afwisseling maakt dat wij ervoor vrezen dat dit een wat verkeerd effect zou kunnen veroorzaken en dat het album niet de deur zal openstampen naar het grotere publiek. En dat zou jammer zijn want met zijn uitstekend gitaarspel, doorleefde stem en puntgave teksten reikt Hadden veruit boven de middelmaat. Er werd hier verdorie uitstekend werk geleverd en zonder twijfel verdient Sayers uw aandacht!

Bluesyluc

Artiest info
Website  
   

Label: Blue Corn Music
Info: Blind Raccoon