KATARINA BOUDREAUX – MISTRAL

De muziekmicrobe heeft de jonge muzikante Katarina Boudreaux uit Fairfield County, Connecticut al op zeer jonge leeftijd te pakken gekregen en sindsdien nooit meer losgelaten. Haar dagtaak bestaat uit een leven als onderwijzeres in de plaatselijke school, maar elke vrije minuut probeert ze in het schrijven van eigen nummers te steken.

Met haar nieuwste album “Mistral” is ze al aan haar derde release toe, na “... And Then Some” uit 2008 en “Thesia” uit 2010. Na enkele omzwervingen via South Louisiana en Texas hebben de aldaar populaire muziekstromingen natuurlijk een invloed op haar eigen werk gehad. Dat werk positioneert zich vooral in de genres blues en jazz, waarbij haar eigen pianospel steeds weer aan de basis van de nummers ligt.

“Mistral” bestaat uit tien nummers, waar Katarina Boudreaux er 9 zelf van heeft gecomponeerd en “Bind The Monkey” van saxofonist Derek Currier de enige coversong is. Als we heel eerlijk willen blijven, moeten we hier vertellen dat we niet helemaal onder de indruk zijn van de vocale prestaties van Katarina Boudreaux, die nogal eens schreeuwerig uit de hoek durft te komen en zo haar eigen knap gecomponeerde songs dreigt te verdrinken.

De jazzinvloeden met de typerende ritmesectie en de saxofoon, bespeeld door Leroy Harper Jr., vloeien doorheen alle nummers en maken van de funky songs “Rain” en “Bind the Monkey” naast het laid back gebrachte “Run Run Run” de beste nummers op deze cd.

Ook openingsnummer “Sweetheart” en het van een catchy swing voorziene liedje “Back” hoort bij het betere werk op “Mistral”, maar al bij al wordt er naar onze smaak toch wat te weinig kwaliteit geboden in deze tien songs tellende cd, die muzikaal wel goed zit maar vocaal toch wat te ondermaats is.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Little Flower Music
Info: Rob Forbes

video