OH MY DARLING – IN THE LONESOME HOURS

De vier lieve meiden die samen de folkgroep ‘Oh My Darling’ vormen zijn Vanessa Kuzina (gitaren), Rosalyn Dennett (viool), Marie-Josée Dandeneau (staande bas) en Allison De Groot (banjo), voorwaar een heel internationaal klinkend gezelschap dat nu samen opereert vanuit Canada.

Samen schrijven ze de liedjes die ze beurtelings hebben ingezongen voor de opnamen van hun debuutplaat “In The Lonesome Hours”, die enkel door een titelloos ep-tje in 2009 werd voorafgegaan. ‘Oh My Darling’ is een traditionele stringband waarbij enkel akoestische snaarinstrumenten worden gebruikt.

De stijl van de liedjes die de groep op deze plaat brengt wordt vaak omschreven als ‘prairiesongs’ en ze klinken meestal alsof het om stokoude traditionals gaat, terwijl er met het Franstalige “O La Claire Fontaine” toch maar één echte Canadese traditional op het menu staat. De overige nummers werden door de groepsleden gecomponeerd met een overwicht voor songs van de hand van Vanessa Kuzina.

“Nobody’s Calico” is daarenboven een louter instrumentaal werkstuk op viool waarbij Rosalyn Dennett natuurlijk de hoofdrol mag komen spelen als violiste maar ook als schrijfster van de song. Allison De Groot componeerde ook een door haar op banjo gespeelde instrumentale nummer met “Pixou Falls”.

Van het gezongen werk op de cd “In the Lonesome Hours” onthouden wij vooral het swingende openingsnummer “Caught You Looking”, het emotionele afscheidsliedje “Won’t Need My Shoes (On Heaven’s Floor)”, het meest naar een hedendaagse popsong neigende “All Hail Money” en het liedje over de tragische lotgevallen van een jonge oorlogsweduwe in “Little Darling Suzy”.

Als u dit muziekgenre wel kan waarderen - of gewoon eens naar vier knappe Canadese vrouwen wil gaan kijken - moet u misschien eens naar een optreden van ‘Oh My Darling’. De dames komen naar Nederland voor 4 optredens in het bredere kader van de Europese release van deze cd. Op 9 juni staan ze op het podium in het ‘Oude Raadhuis’ in Hoofddorp, op 10 juni in ‘Mulligans Irish Music Bar’ in Amsterdam, op 13 juni bij het ‘Big Bear Music Festival’ in Zuidlaren en op 16 juni voor een laatste show in de authentieke Ierse pub ‘O’Ceallaigh’ in Groningen.

(valsam)
“It is amazing to hear how these 4 young Canadian beauties of ‘only girls’ acoustic stringband ‘Oh My Darling’ can write their own songs that are all sounding like centuries old traditionals. Their fine debut album ‘In The Lonesome Hours’ is the outlet for their great talents as composers but certainly also as excellent vocalists.”
– www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran