BROTHER LOU – THE DEVIL IN ME

Vanuit zijn thuishaven in Vienna, Virginia ontvingen we onlangs de nieuwste muzikale worp van Lou Dominguez, in het milieu beter gekend als ‘Brother Lou’. Zijn nieuwe plaat “The Devil In Me” volgt op het door Rootstime midden 2010 bejubelde album “As Good As You Want”, een cd die hij met een ruime orkestratie en een reeks lokale muzikanten had opgenomen.

Met John Jay Martyn koos ‘Brother Lou’ opnieuw voor dezelfde producer om alles in goede banen te leiden bij de opnamen van deze nieuwste plaat, die opnieuw een tiental muzikanten in de studio samen bracht. Armando Zuppa (banjo), Wes Malkin (mandoline), Carol Matz en Rexx Fischer (piano), Bob Grabau (saxofoon) en Rex Blazer (viool) krijgen in één of meerdere songs de kans om op hun instrument te excelleren.

Toch draait ook nu weer alles rond de verhalen en de stem van Lou Dominguez. Die verhalen draaien rond de liefde in al zijn aspecten: verliefdheid, het goede gevoel van bij je geliefde te zijn (“Through The Wind”), maar ook over het besef dat het vuur uit de relatie is verdwenen (“Can’t Make You Shine Anymore” en “Don’t Want To Hide Anymore”). En in “I Go Down” bezingt ‘Brother Lou’ zijn schuldbesef over de fouten die hij heeft gemaakt ten opzichte van zijn liefste.

In de titeltrack richt hij een dankwoordje tot God (die volgens hem niet bestaat) omdat die de duivel in hem zo’n prominent plaatsje heeft bezorgd en zo zijn leven de nodige dynamiek heeft gegeven. Die duivel biedt hem in het nummer “The Hungry Girl” de vele verleidingen aan via een mooie, maar gevaarlijke vrouw. En dat het daarbij ook helemaal fout kan gaan, beschrijft hij in “This Song”, waarbij zijn geliefde een nieuwe relatie begint en hem luisterend naar zijn favoriete muziek achterlaat. Hoe hij daar dan over gaat treuren, beschrijft hij in “When You Lose At Love”.

‘Brother Lou’ covert het minder dan 1 minuut durende liedje “I Need A Truck” uit de cd “Excitable Boy” van zijn overleden muzikaal idool Warren Zevon en raadt in het tekstboekje aan om al diens muziek te kopen. Deze muzikant is een echte, moderne troubadour ‘pur sang’ en is op zijn best als hij ergens op een podium al die verhalen op muziek aan zijn publiek kan komen vertellen. Deze nieuwste cd “The Devil In Me” is daarbij voor hem gewoon de volgende verzameling aan dergelijke boeiende verhalen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby