KIT SODEN – LIKE A DANCER UNSTRUNG

Hij verdiende tot heel recent links en rechts wat extra’s bij door solo op te treden als akoestische singer-songwriter in het Canadese Montreal, Quebec. Kit Soden studeerde nog aan de lokale muziekschool en kon alle extra geld dus heel goed gebruiken.

De bijval van het publiek die hij mocht ervaren tijdens deze optredens sterkte hem in de overtuiging dat hij misschien ook wel zou kunnen slagen als professionele muzikant. De als proza verpakte verhalen op zijn cd “Like A Dancer Unstrung” - die allemaal geschreven werden door Steven Erikson - brengt Kit Soden op door hem gecomponeerde muziek, die tot stand is gekomen onder de invloed van folk, country, klassieke muziek en jazz.

Die mix van teksten geschreven door Steven Erikson en muziek van Kit Soden is eigenlijk een unieke combinatie en de vrucht van een intensieve samenwerking tussen deze twee artiesten. Voor de nummers die in een studio in Kit’s school zijn opgenomen werden er een aantal instrumentalisten opgetrommeld om een bijdrage aan het resultaat af te komen leveren. Zo noteren we de namen van Luke Fraser op mandoline, Sarah Frank (van ‘The Bombadils’) en Aliza Thibodeau (de levenspartner van Kid Soden) op violen en een aantal muzikanten die voor het af en toe opduikende blazerswerk zorgen.

Het geheel blijft een authentiek akoestisch karakter vertonen, waardoor de aandacht voor de songteksten niet zo gemakkelijk kan verslappen. De vrolijke nummers “Like A Dancer Unstrung”, “Tuxedo Cadillac” en “Bottomless Well” zijn maar gedeeltelijk representatief voor het verdere werk, want er staan ook heel wat intimistische ballads op dit album. Zo zijn “Caged Bird”, “Lay Of The Bridgeburners”, “Stand Alone”, “(Song Of) Old Friend” en “Tales Of The Fallen” eerder rustige, intiem gebrachte, akoestische songs.

Kit Soden was recent voor een aantal huiskamer- en kleine clubconcerten in Europa. Daarbij kwam hij dit album promoten in de hoop binnen enkele maanden te kunnen terugkeren om dan zijn liedjes voor een groter publiek te kunnen spelen. Of dat mogelijk zal zijn, hangt voor een groot stuk van de bijval voor deze muziek bij o.a. u af.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video