GLENN PATRIK - ORIGINAL BLUES

Glenn Patrik is een artiest naar ons hart, zijn twee vorige cd's, "Mr. Blues Jr" en "Nuthin' But A Thang" waren ons in het verleden meteen uitstekend bevallen en dat was ook te merken aan de uitbundig klinkende besprekingen ervan op deze site.

Glenn is immers een uitstekende gitarist en zanger en zijn Kansas City blues, een combinatie van swing, R&B, funky soul en blues, werkt uiterst aanstekelijk. Op zijn eigen site omschrijft hij zijn muziek als "old school in a new tradition" en dat is inderdaad zo. Hij blijft de muziek van vroeger als bron gebruiken, je hoort duidelijk dat hij geluisterd heeft naar mensen als Jimmy Reed, BB. King, de Neville Brothers en Johnny Guitar Watson, maar hij brengt het toch allemaal weer dat ietsje vinniger en moderner.

Glenn zingt ontspannen en zijn groep klinkt goed geolied en zijn gitaarwerk is flitsend, innovatief en boeiend. Nummers als "Telephone Line" en "To The Ground" herinneren aan Robert Cray, terwijl een nummer als "Shiny Black" het snedige gitaarspel van Albert Collins in zich draagt. Op vokaal vlak komt dan weer het stemgeluid van Dough Sahm regelmatig voor de geest. Dat betekent echter geenszins dat Glenn Patrik zich bezondigt aan het kopiëren van anderen, hoegenaamd niet, maar zoals iedereen absorbeert hij invloeden om ze op eigen wijze door te geven in zijn eigen muziek.

Wil je 'm nu ook graag ook aan het werk horen? Wel, dan hebben we heel goed nieuws voor jullie: we zegden het nog net maar in onze inleiding: Glenn Patrik is een artiest naar ons hart.... Je kan op zijn site namelijk... met zijn goedkeuren en volkomen legaal... deze nieuwe cd als Mp3 bestanden volledig gratis downloaden ( zie Free Downloads). En niet alleen dat: ook het overgrote deel van de songs van zijn twee andere cd's staan erbij. Zoals gezegd, zijn ook dat aanraders. De twee grote bekende verkoopsites die vlak eronder vermeld staan zullen het met lede ogen aanzien. Misschien is zo een aanbod maar tijdelijk, dus wees er vlug bij, zouden we zeggen.

Voor één keer valt Sinterklaas dus eens in 't midden van het jaar. Wat zeggen we nu? Dank u wel Glenn... dank u wel Rootstime!

(RON)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Shakehouse Records