SHAWN PITTMAN - EDGE OF THE WORLD

Na zijn come-back cd "Meridian" waar onder meer Jason Moeller op meedeed, is "Edge Of The World" deze keer wel echt een volledige Shawn Pittman cd geworden. Heel eenvoudig al vanwege het feit dat hij alle instrumenten zelf speelde, op de tenor en bariton sax na, waar Jonathan Doyle voor zorgde. Shawn nam bovendien alles zelf op met een eenvoudige achtsporen taperecorder, gewoon omdat hij geen budget had voor een studio, maar ten tweede omdat hij hield van het geluid van die oude rock en bluesplaten uit de jaren 50 en 60, die meestel op dezelfde eenvoudige manier ontstonden. Meteen was hij dus ook nog producer en geluidstechnicus van zijn nieuwe release.

Alsof dat alles niet genoeg was, schreef hij bijna alle songs op twee nummers na. Verrassend, want na een eerste beluistering waren we overtuigd dat het ging om obscure, goedgekozen covers van bluesgroten uit het verleden. Zijn mix van Texaanse blues, swamp blues en rhythm and blues die zo authentiek klinkt dat het soms lijkt of je een verzamelaar met onbekend werk uit die periode beluistert is echt verbluffend. Zelf zegt hij over deze plaat: "This is the music I wanna hear", wel, toevallig of niet Shawn "this is the music we wanna hear too!"

Dat moet men bij Delta Groove ook gedacht hebben, want toen Randy Chortkoff een toegestuurd demo exemplaar beluisterde van "Edge of The World", was de beslissing vlug genomen. Hun geluidstechnicus Jeff Fleenor ging met Shawn aan het werk om de opnames een finishing touch te geven, en zo deze cd te voorzien van dat echte "vintage" fifties geluid. Zoals gezegd, het resultaat is zo geslaagd dat we van een van de beste bluescd's van het jaar mogen spreken, letterlijk én figuurlijk een ruwe diamant.

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Delta Groove
Distr: Coast To Coast

video