DAVID SEAGULL – ROUGH ECHOES

De uit Fairfield/Iowa afkomstige singer/songwriter David Seagull heeft in 2008 zijn tweede cd ‘Rough Echoes’ opgenomen en deze is eind 2010 op de markt verschenen. David treedt, met enkel zijn gitaar, al zo’n vijfentwintig jaar op, maar houdt zich in zijn dagelijkse leven bezig met het bouwen van websites. Naast zijn bezigheden als muzikant en webbouwer houdt David zich ook nog eens bezig met poëzie; zo won hij met zijn gedichten, in zowel het Engels als in het Frans, al meerdere prijzen. Een echte bezige bij dus! Zelf geeft David op zijn website aan dat hij zich in zijn muziek laat beïnvloeden door artiesten als Bob Dylan, Leonard Cohen, Neil Young en Joni Mitchell. Naast de gitaar bespeelt David ook nog keyboard, drums, fluit en bas. De cd is opgenomen in David’s eigen huisstudio. Op slechts een paar nummers krijgt hij hulp van wat bevriende muzikanten, maar op het grootste gedeelte van de cd is hij zelf verantwoordelijk voor het bespelen van alle instrumenten.

Het donker klinkende openingsnummer ‘Loraine’ zet de toon voor de gehele cd. David beschikt over een somber stem geluid met weinig variatie. De nummers klinken niet bepaald vrolijk en ga je dan ook nog eens goed naar de teksten luisteren dan zijn deze ook nogal zwartgallig. Zeker dus geen plaatje waar je ontzettend vrolijk van gaat worden. Toch staan er zeker wel mooie nummers op deze cd. ‘I’m Just In It For The Money’ is een mooi luisterliedje waarin David zichzelf op een mooie maar sobere manier begeleidt op zijn akoestische gitaar. De liefde voor de muziek van Leonard Cohen is terug te horen in het nummer ‘Mary’. Dit nummer zou zo maar door Cohen zelf geschreven kunnen zijn. Ook het stemgeluid van David komt in dit nummer vrijwel overeen met die van Cohen. Ook nummers als ‘Wreck’ en ’10 Solitary Soldiers’ klinken somber van toon, maar zijn toch mooi om naar te luisteren.

Ik denk dat de liefhebbers van Leonard Cohen de muziek van David het best zullen waarderen. Vooral de liedjes waarin David zichzelf begeleidt op zijn akoestische gitaar zijn zeker de moeite waard.

Ruud Monde


Artiest info
Website