ART & LISA – HEALIN' TIME

Het levensverhaal van de in Texas geboren en in Oklahoma opgegroeide Art Crawford leest als een roman. Op school was hij muzikaal actief als dj voor een lokaal radiostation. Zijn eerste werkjaren bracht hij door als antiquair en de muziek werd in die periode jarenlang uit zijn leven verdrongen. Tot hij in 2007 de Texaanse Lisa Beck ontmoette en beiden al gauw ontdekten dat ze voor elkaar geboren waren, zowel in de liefde als in hun gedrevenheid met betrekking tot het creëren en spelen van muziek.

In 2009 verscheen een eerste plaat van het duo ‘Art & Lisa’ onder de titel “Learning To Breathe Again”, een album met ‘recht-toe-recht-aan’ countrysongs die aantoonden dat er in dit sympathieke duo een hoop talent gebundeld zat. Beide muzikanten zijn tevens songschrijvers en zingen afwisselend de lead vocals voor hun werk ook zelf in.

De opvolger voor hun debuutalbum komt nu op de markt onder de titel “Healing Time”. Er is ook een song die “Healing Waters” heet, een nummer van singer-songwriter Walt Wilkins dat op deze plaat als enige cover door ‘Art & Lisa’ op respectvolle wijze en in een prachtige interpretatie wordt gepresenteerd.

De overige negen nummers werden ook nu weer afwisselend door beide artiesten gecomponeerd en gezongen. Ze behandelen diverse uit het leven gegrepen onderwerpen als gebroken families en gebroken harten, bezorgdheden, ontgoochelingen en de immer moeilijke weg tot herstel. Naast hun eigen gitaarspel konden ‘Art & Lisa’ rekenen op de instrumentale ondersteuning van gitarist John Inmon en violist Richard Bowden.

Hun op folk- en countrymuziek geïnspireerde liedjes klinken op deze plaat al als volwaardige klassiekers in het genre. Het openingsnummer “Steal the Heart” is een door Lisa Beck emotioneel sterk gezongen countryballad waarmee al een eerste keer volop in de roos van succes wordt geschoten. Zij beschikt over een zeer warme stem waarmee ze op wonderbaarlijke wijze emoties, gevoelens van verdriet en vreugde in de liedjes weet te leggen. Als Art Crawford op zeer subtiele wijze voor vocale ondersteuning komt zorgen, gebeurt er iets magisch met deze liedjes, omdat de stemmen zo schitterend in elkaar overvloeien en tot één geheel samensmelten.

Zijn baritonstem is trouwens ook perfect in staat om heel mooie countryliedjes te zingen. Zo staat het door Art gezongen nummer “Long Gone” helemaal bovenaan ons favoriete lijstje songs uit “Healing Time”. Maar ook Lisa’s bijdragen in “Mama’s Prayers” - waarin de viool van Richard Bowden de hoofdrol speelt – en in “Healin’ Time” of het schitterende “Sands Of Lubbock” zijn erg mooi en getuigen van het grote vakmanschap dat beide muzikanten etaleren op dit album.

En het gaat zo maar door want ook over de door Lisa gezongen liedjes “Broken Without You (Briana’s Song)” en “When Am I Gonna Learn” of de door Art gebrachte songs “Mother Of Pearl” en “Saint” vallen alleen maar positieve commentaren te schrijven. Soms kan je in een recensie maar best niet te veel vertellen omdat de beste publiciteit voor deze cd wellicht komt van een korte en efficiënte melding: u kunt deze mooie plaat blindelings kopen en er van genieten, zo vaak als u zelf maar wilt.

(valsam)

"Texas-born musicians Art Crawford and Lisa Beck have joined their musical and private forces since 2007. Their debut album ‘Learning To Breathe Again’ from 2009 is now getting a superb successor in the new released album ‘Healin’ Time’. Their warm voices are blended in perfect harmony and create a magic sound in their heartfelt and honest folk and country inspired songs. Here is our advice: buy this record and immensely enjoy." – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
Info: Hemifran
 

CD Baby