KEVIN JONES - RAISING THE EBENEZER

Kevin Jones deed geen lichtje bij mij branden. Blijkt dat zijn vorige plaat “ Nobody’s Father” al tien jaar oud is. Nu krijgt deze uit Ohio afkomstige, maar ondertussen in Washington residerende muzikant de kans op het Duitse Taxim label. Kevin Jones noemt als zijn grootste invloeden John Prine, Steve Goodman, John Denver, Steve Forbert, Guy Clark, Roger Mc Guinn en John Sebastian. Met zo’n lijst weet je al waar de man te situeren.

Voor deze plaat schreef hij 11 songs zelf en coverde er eentje van zijn maat Ace Smith. De teksten van de nummers hebben een Christelijk tintje. De productie en begeleiding gaf hij in handen van het bevriende echtpaar John Jennings en Mary Chapin Carpenter. Zij werkten ook al mee aan Kevin zijn vorige plaat.

De meeste nummers hebben een sobere inkleuring met gitaar en stem. Hierdoor is de plaat nogal gelijkvormig. De stem van Kevin, de sobere instrumentale begeleiding en productie of de opbouw van de nummers kan mijn aandacht niet de hele speelduur staande houden. Niet dat er een slecht nummer op staat maar de nummers zijn in beperkte dosis op hun best.

Op 2 nummers komt Mary Chapin meezingen. Het eerste “ Death To Life” is haar stem bijna niet te horen. Het tweede “Girl From Lancaster” is ze prominenter aanwezig en is dan ook een van de betere nummers op de plaat.

Zeker het vernoemen waard is “Sympathetic Partner” dat door de harmonica en hoger tempo een iets andere inkleuring heeft. Het vrolijk klinkende “ Love Song For You” heeft een catchy ritme. “If You’re Good To Your Guitar” had van John Prine kunnen zijn. De cover van de mij onbekende collega Ace Smith zijn “Dirty Rotten Dad Blame Blues” is een rockabilly country nummer die de interesse in de schrijver opwekt. Afsluiter “I’m Not To Blame” laat horen dat de man in een kleine club het best tot zijn recht komt met zijn verhalende songs.

Toen ik de namen van Mary Chapin Carpenter en John Jennings zag steeg mijn verwachtingsniveau exponentieel. Het kan daardoor zijn dat ik deze plaat niet helemaal bejubel en misschien te kritisch uit de hoek kom. Hiervoor men excuses.

(Lisael)

"Sounded fantastic with great words that makes a person want to hear more. I certainly appreciate his skill and ability to provide a very meaningful CD."
-www.rootstime.be (Lisael)

Artiest info
Website  
Info: Hemifran
 

Label: Taxim Records
Distr.: Bertus