KIMON & THE PROPHETS - TRENTON BLUES

Dit stelletje muzikanten, waarvan allen voorheen een lange staat van dienst hebben in verschillende bands uit de omgeving van New Jersey, laten hun tweede cd op ons los onder de titel "Trenton Blues". Dat is de opvolger van hun debuut cd" Roadhouse Party" met bijgevoede dvd die we hier een tweetal jaartjes geleden al onder de loep legden.

Elf songs, een combinatie van Texaanse en Chicago blues met hier en daar wat rock invloeden, waarvan tien eigen nummers en een bluesy cover van Eddy Grant's "Police On My Back", de bij onze minder jonge lezers bekende Equals' hit van eind jaren zestig.

Niks vernieuwend of wereldschokkend hier, wel een uurtje lang echte roadhouse blues, met enkele nummers die er, voor ons alleszins, uitschieten. Vooral het sterk aan de Little Feat-sound schatplichtige "New Yorks Finest" en de al eerder vernoemde bluesbewerking van "Police On My Back" doorbreken het wat voorspelbare blues-rock geluid. Door hun jarenlange speelervaring weten Kimon en de zijnen er echter opnieuw een interessante en boeiend klinkende cd van te brouwen, al missen we de bijgevoegde blazersectie van het debuut wel, die daar voor de funky accentjes zorgden die het geheel wat frisser lieten klinken. Niettemin een dikke voldoende voor deze tweede van Kimon & The Prophets.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

video