MATT KOGER - ARMADILLO TIME

Matt Koger is een man die de muziek niet nodig heeft. Vermits hij in het dagelijkse leven de kost verdient als huisdokter is muziek voor hem een echte hobby. Hij hoeft dus pas naar buiten komen met iets als hij de tijd rijp acht. Zo was het een sinds 2008 geleden dat hij nog met werk naar buiten kwam. Toen verscheen “The Coyote Call”. In 2006 was het debuut “Backland” verschenen. Beide platen werden goed onthaalt in de Texas en omstreken.

Op deze derde brengt Matt ons 11 songs: 10 in de studio en 1 live track. Hij brengt zijn songs solo met begeleiding van de akoestische gitaar. Op enkele tracks kreeg hij de hulp van producer John Kent, die ook zijn vorige plaat produceerde. Matt heeft een zachte stem en is een echte storyteller.

Gezien zijn job komt hij al eens wat eigenaardige situaties tegen om te beschrijven. Ook durft hij mistoestanden in de maatschappij aanklagen. De plaattitel is daar een voorbeeld van want is een wijk dat zijn eigenheid wil bewaren tegen de oprukkende grootstad. Zijn muziek doet me denken aan een Chris Knight, Robert Earl Keen of een Kris Kristofferson.

Hij brengt zijn songs met veel gevoel. Ik kan er geen slechte song uithalen en het middenstuk van de plaat is van heel hoog singer songwriter niveau. Ik heb het dan over het ritmische “Mile High Love” met een elektrische gitaar op de achtergrond. Gevolgd door “Old man” waarbij hij aan de luisteraar uitlegt dat die oude man een verleden had en ooit zelf een held was. Het lichtvoetige “Donuts, Beer & Wine” heeft een toepasselijke honky tonk piano. “ Diezelfde “boogie stomp” is te horen op “Rushville, Nebraska” een verhaal over een bordeel en de bewoners en klanten ervan. Dan volgt het hoogtepunt wat mij betreft: het met een nijdige elektrische gitaar ingeleide “The Reckoning” waarbij hij kwaad klinkt.

Ook goed is “Carneytown” met een orgel als inkleuring en een uitgebreide beschrijving van rare pipo’s in een trailerpark. De afsluiter is een live in de bekende Threadgrill opgenomen “James” waar hij in de intro bewijst een gevoel voor humor te hebben.

Hij mocht al het podium delen met Texaanse legendes als Jerry Jeff Walker en Billy Joe Shaver. Als zij zijn kwaliteiten goed genoeg vinden dan kunnen wij hem enkel ook aanbevelen. Luister en voor de singer songwriters liefhebbers: verplichte kost.

(Lisael)

Artiest info
Website  
 

CD Baby