MARCUS MALONE - LET THE SUNSHINE IN

Hij bezit het unieke soort stem dat hem, volgens onze bescheiden mening, enkele jaren geleden al een definitief plaatsje bezorgde tussen de allergrootste rockzangers. Ondanks het feit dat dit reeds zijn vijfde cd van is, en zijn vorige cd's verschenen op enkele toplabels waaronder Motown, blijft zijn naam tot op heden toch minder bekend, en daar mag nu best verandering in komen, want Marcus Malone verdient beter.

Het bluesy timbre en de ruigheid zoals we die we voorheen enkel hoorden bij zangers als Paul Rodgers, Fankie Miller, Steve Marriott en Robin Trower's zanger James Dewar (waarop zijn stem nog het meest lijkt), hoor je ook in zijn songs en manier van zingen terugkeren (clip). Dit maakt dat Marcus, geboren in Detroit, maar nu woonachtig in Engeland, een van de beste stemmen is van het huidige blues, rock en soul circuit. Tien jaar geleden debuteerde de man met "Marcus", een toen nog meer heavy metal geïnspireerd album. Zijn gitarist was toen Gene Black, een man die nu Joe Cocker's gitarist is, maar ook op deze cd weer even van de partij is. Hij schreef namelijk samen met Marcus de titelsong.

"One More Time" en "Waking Shoes" volgden, maar persoonlijk maakte ik voor het eerst kennis met hem via de cd "Blue Radio" uit 2005. Met "Hurricane", een prachtalbum dat twee jaar later verscheen, in de lente van 2007, wisten we dat een nieuwe grote zanger was opgestaan. Deze cd maakte een diepe indruk op ons, en we draaien ze hier nu bijna vijf jaar later nog regelmatig met veel plezier.

Voor deze nieuwe cd, opgenomen in Engeland, en de bijbehorende tournee, bestaat de band uit Stuart Dixon op gitaar, Chris Nugent op drums en op bas Johan Buys. Een aantal gastgitaristen doen ook mee, ondermeer Julian Burdock van de uitstekende Engelse band 24 Pesos. In de songs van Malone hoor je zowel oude blues- als hedendaagse bluesrock elementen terug, maar ook een grote portie soul. Zijn wendbare, prachtig klinkende stem doet je bovendien, zoals ik al aangaf, regelmatig denken aan Free en Bad Company vanwege de grote gelijkenis met het stemgeluid van Paul Rodgers.

De cd is bijna volledig gevuld met eigen geschreven materiaal, maar eindigt met een aparte, zeer soulvolle bewerking van de Bee Gees hit "To Love Somebody". Met schaarse begeleiding, die de ware schoonheid van zijn stem onbelemmerd laat doorschitteren, maakt hij net van dat nummer, dat hier op 't eerste zicht misplaatst kon lijken, een hoogtepunt om de cd mee af te sluiten.

Maak dus kennis met een van de meest onderschatte stemmen van het moment via deze "Let The Sunshine In" en grijp je kans om deze man live aan het werk te zien, want dat kan al snel: in Kwadendamme (14 mei) en op 15 september staat een optreden in Menen gepland, in CC De Steijger. Allen daarheen!

(RON)

14 mei - Kwadendamme Blues Fest.
15 sept. - De Steijger, Menen

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Redline Music
Info: Broere Promotions

video