SWEETKISS MOMMA - REVIVAL ROCK

Op hun debuut mengt Sweetkiss Momma, een vijfkoppige roots-rock band uit Puyallup, een stadje een klein half uurtje rijden van Seattle verwijderd, Southern rock, jamband elementen en rustige ballads op een evenwichtige manier tot een sterk geheel. Zanger/gitarist en harmonicaspeler Chris Hamel heeft een stem die de bite van Lynyrd Skynyrd zanger Ronnie Van Zandt combineert met de ruige emotie van Gregg Allman's stem, terwijl ook in hun muziek en de nummers die de band brengt die invloeden van beide groepen regelmatig opduiken.

In de titel van de cd "Revival Rock" zit het al aangegeven, Sweetkiss Momma's sound herinnert inderdaad aan rock- bands uit het verleden, zowel de pure Southern rock bands als de meer popgerichte groepen uit de jaren zeventig zoals bijvoorbeeld Creedence hebben hier duidelijk hun sporen nagelaten. Door deze elementen te vermengen komt Sweetkiss Momma tot een eigen, hedendaags rockgeluid,maar toch wel met duidelijke nostalgische trekjes.

Met maar liefst 3 zanger-gitaristen, want naast leadzanger Jeff Hamel zorgen ook de gitaristen Waid Hoyt en Aaron Arnold voor wat zangpartijen, heeft de band een goed gevuld powerrock geluid. De ritmesectie bestaande uit Randy Jackson op bas en drummer Tyson Lickert zorgen voor een even gedegen basis. Die sound schijnt duidelijk aan te slaan want in de cd-baby toplijsten staan de heren nu al op 1 in de afdeling Roots-rock en op een mooie tweede plaats in de aanverwante Southern-rock lijst. In Amerika.. en dat als indiegroep moeten we erbij zeggen, want ze brengen daar hun cd in eigen beheer uit. In Europa slaat Sweetkiss Momma nog beter aan, want hier zijn ze wel verzekerd van distributie door verschillende Europese labels, bij ons door Sonic Rendezvous, zodat dankzij die exposure ook hier de reacties uiterst positief zijn.

Zo zie je maar dat muziek niet altijd streekgebonden is, en dat Seattle niet altijd staat voor grunge bandjes...neen, deze jongens klinken net zo zuiders als hun voorgangers uit Alabama, Georgia of Texas. Overtuig jezelf, zeker als je nog eens verlangt naar de bluesy rockgeluiden uit de topdagen van de southern rock. Nummers als het sterke "Come Clean" doen die dagen in volle glorie herleven.

(RON)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Distr.: Sonic Rendezvous

video