TROY LINDSEY feat. KRISTEN McCAMEY – RIDE ACROSS THE SUN

Troy Lindsey is een 37-jarige singer-songwriter die in zijn leven tot op heden doorheen zowat de gehele wereld heeft gereisd, deels door zijn muzikale aspiraties maar vooral omwille van zijn werk als mecanicien bij de Amerikaanse marine.

In 2009 debuteerde Troy Lindsey met het album “Out Of Time For People Without Time” dat hij voor het overgrote deel in een hotelkamer in Korea had opgenomen. Aan dat debuutalbum wordt nu een vervolg gebreid met een tweede full-cd die “Ride Across The Sun” als titel heeft meegekregen.

Met Tom Petty, Tom Waits en Bob Dylan als grote muzikale voorbeelden brengt hij ook op deze nieuwe plaat op folkmuziek gezette verhalen uit het leven gegrepen over dingen die hem boeien en bezig houden. Mooie voorbeelden van deze vertellingen op muziek zijn de ballads “Ride Across The Sun”, “Lonely Town” met evenzo mooi gitaarspel en “Ninth Life”.

Opvallend bij deze tweede plaat is de opgemerkte vocale prestatie die zijn mooie dochter Kristen McCamey heeft afgeleverd met haar etherische harmonieën en engelachtige gezangen. In het nummer Tell It Like It Is” brengt zij een heel mooi duet samen met haar vader en ze levert daarmee het absolute hoogtepunt van deze plaat af.

Ook dit nummer is net als “Lonely Town” opgedragen aan vrienden van Troy Lindsey die recent overleden zijn. Het emotievolle titelnummer “Ride Across The Sun” schreef Troy Lindsey in een hotelkamer in Santa Fe, amper enkele uren nadat hij vernam dat Chuck Scott - één van beste vrienden - plots was gestorven.

Kristen McCamey vormt in enkele songs het perfecte optimistische tegengewicht voor de vaak somber en neerslachtig klinkende Troy Lindsey, net alsof de jeugd een antwoord probeert te formuleren tegen de harde realiteit zoals die door de oudere generatie wordt ervaren.

“Ride Across The Sun” is een plaat van Troy Lindsey met heel wat liedjes over afscheid nemen van langjarige vrienden die er om diverse redenen niet meer zijn. Mede daardoor werd dit een emotionele plaat die enkel opgefleurd wordt door de grote ontdekking van het zangtalent in Kristen McCamey, die naar ons gevoelen niet meer zo lang op een eerste volledig eigen plaat zal moeten wachten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Powderfinger Promotions

video