SUNDAY WILDE - WHAT MAN !?? OH, THAT MAN !!

Is de Canadese blueszangeres en pianiste Sunday Wilde bezeten door mannen? Als je even de songtitels doorneemt zou je het in ieder geval gaan denken. De opener " That Man Drives Me Mad" of "Show Me A Man" en "I Can't Shake That Guy" allemaal nummers waarin ze op passionele wijze zingt over mannen. Zingen is misschien nog beschaafd uitgedrukt, want dikwijls gaat dit gepaard met heel wat zuchten, kreunen en kermen.

Dit geeft al aan dat Sunday een en al passie is als ze haar nummers zingt. De sfeer van de "sassy" zangeressen van de jaren twintig en dertig komt terug als je naar deze cd luistert. Sunday is afkomstig uit Noord-Ontario en ze begon haar carrière in kleine clubs en koffiehuizen, maar speelt momenteel op menig groot festival. Dat heeft ze te danken aan de intensiteit van haar optredens, een intensiteit die je ook op deze cd duidelijk terugvinden kan.

Haar stem lijkt wat op die van Sue Foley, en past wonderwel bij de soort van old time jazzy blues die ze maakt. Haar voorbeelden zijn dan ook de zangeressen als Bessie Smith, Ma Rainey, Billie Holiday en Ella Fitzgerald. uit die beginjaren die, net als zij nu doet, blues en jazz wisten te mengen tot een perfect geheel.

Dat ze, zoals in de openingssong "That Man Drives Me Mad " en wat later in "Don't Bother Me" zeer heftig en geagiteerd zingt, gromt en grauwt, neemt niet weg dat ze in een song als "Rest My Weary Heart." en "Time To Say Goodbye" ook haar gevoelige kant laat horen. Op zulke momenten herinnert ze even aan de grote Billy Holliday. Diepgaande teksten, een stem die druipt van emotie en net die perfecte dosering tussen blues en jazz maken van "What Man.." een sterke bluesplaat, extra geschikt voor beluistering in de late uurtjes.

(RON)

Artiest info
   
 

CD Baby

video