ROSA LUXE – ROSA LUXE*

Met de uit vijf leden opgetrokken groep “Rosa Luxe” krijgen we een nieuwe naam aan het Belgische popfirmament. Multi-instrumentalist Nick Jury is van Britse origine maar woont net als de andere muzikanten in deze groep sinds geruime tijd in Gent. Maar voor het betere zangwerk selecteerden ze de mooi ogende en goed zingende Megan Quill die haar roots heeft in het Amerikaanse Ohio.

Met hun titelloze debuutplaat “Rosa Luxe*” schotelen ze ons elf composities van Nick Jury voor, waarbij de song “Jesse James” misschien al wat bekender in de oren zal klinken bij de luisteraar omdat dat nummer reeds op regelmatige airplay kon rekenen op onze nationale radiostations.

Het overgrote deel van de liedjes op deze plaat zijn te catalogiseren onder de noemer ‘akoestische pop’ en vinden hun basis in de traditionele folkmuziek. Het zijn stuk voor stuk simpele, goed in het gehoor liggende melodieën die al meteen na een eerste beluistering als hardnekkige oorwurmen in je hoofd blijven zitten.

Wij genoten vooral van de liedjes “Amazing”, “Jesse James” en “Bittersweet”, naast de vocaal uiterst sterk gepresenteerde folksong “Precious”. Daarenboven zijn wij evenzo onder de indruk van het door zachte percussie gedragen nummer “Moon Song” en van het intimistisch gezongen liefdesliedje “Wish You Were Here”.

Zangeres Megan Quill beschikt over een wondermooi, liefelijk en rustgevend stemgeluid dat perfect past bij de elf liedjes die Nick Jury bij elkaar heeft gepend voor ‘Rosa Luxe*’. We hopen dan ook oprecht dat deze groep voldoende kansen zal krijgen om hun talent te komen demonstreren tijdens zoveel mogelijk live optredens in hun eigenste Belgenlandje en misschien zelfs ook eens mogen excelleren in de ons omringende buurlanden. Wat mooi is moet vooral goed gekoesterd worden en “Rosa Luxe*” is mooi.

(valsam)

Artiest info
Website  
 


Distr.: Music House