ELVIN BISHOP - RAISIN' HELL REVUE

Telkens ik erover lees of aankondigen zie van een van die blues cruises die tegenwoordig meer en meer de wateren van de Caraïben en omstreken onveilig maken, denk ik bij mezelf hoe heerlijk het wel moet zijn om 't eens te kunnen meemaken Gezien de fortuinen die echter zo een reisje kost, zullen wij het moeten doen met het beluisteren van de live registraties ervan.

We bespraken hier voorheen al een cd van Joe Louis Walker waar zo'n live show te horen was met natuurlijk de gebruikelijke gasten en jamsessies. Ook Delbert McClinton heeft zijn bijna jaarlijkse "Sandy BeachesTour" en nu krijgen we de nieuwe Elvin Bishop cd ter bespreking aangeboden, en ook dat blijkt uit een van die cruises te stammen, met een hoop speciale gasten. Niet moeilijk want als je een ster bent als Elvin Bishop, ken je natuurlijk een heleboel top muzikanten, die maar al te graag even met je meejammen als je het hun vraagt.

Zoals het een echte "revue" betaamt was het op de Legendary Rhythm & Blues Cruise vorig jaar een komen en gaan van muzikanten, voor elk nummer wisselde de bezetting van vrienden. Die vrienden waren deze keer onder meer topzangers John Németh en Finis Tasby, saxofonist Terry Hanck en de gitaristen Kid Andersen en Bob Welsh. Natuurlijk mochten een paar van de hits van Elvin niet ontbreken, zoals het nummer dat onlosmakelijk met zijn naam verbonden is : "Fooled Around and Fell In Love". John Németh zingt het prachtig en doet zelfs even de originele zanger Mickey Baker vergeten. Wat verder covert Elvin "Dyin' Flu" van zijn vroegere "buddy" Albert Collins, en laat ons horen dat hij een bijna even ijzige sound uit zijn gitaar kan toveren indien nodig, de vertellende zangstijl die Albert typeerde heeft evenmin geheimen voor hem.

Dat John Németh en Finis Tasby behoren tot de absolute vocale top op bluesgebied bewijzen ze met verbluffende versies van "Tore Up Over You", "Bye Bye Baby" (Németh) en "It Hurts Me Too" en Down In Virginia" (Tasby). Maar Elvin's "Red Dog" slide speelt natuurlijk de hoofdrol in zowat alle nummers, en maakt van deze Rhythm & Blues Revue" een dampend feestje, nog zwoeler dan de Caribische avondzon waaronder dit alles zich afspeelde. Dit is feestblues voor een bluesfeest!

(RON)

RHYTHM 'n' BLUES FESTIVAL ANTWERPEN - ZONDAG 24 JULI


 

Artiest info
Website  
 

Label: Delta Groove Records
Distr: Coast To Coast

video