BRAD BOYER – I SAT DOWN AND WRITE YOU A SONG

Er is niet veel bekend over Brad Boyer. Het weinige wat ik over hem kan vertellen, is dat deze singer/songwriter afkomstig is uit Houston/Texas en dat hij het afgelopen jaar behoorde tot de finalisten van het prestigieuze Kerrville Folk Festival. Na deze doorbraak is er nu zijn debuut cd ‘I Sat Down And Wrote You A Song’ verschenen.

Elf zelf geschreven nummers bevat de cd die geproduceerd is door, de uit Austin afkomstige muzikant, Rich Brotherton die zelf een prominente rol speelt op gitaar en mandoline. De overige muzikanten zijn: Brad Boyer/gitaar, Chad Ware/gitaar, dobro en banjo, Bill Whitbeck/bas, Jason Burk/drums, Matty Muse/Pedal steel en orgel en Allen Huff/accordeon.

Het openingsnummer ‘I Sat Down And Wrote You A Song’ is meteen al van een ongekende schoonheid. De stem van Brad doet mij denken aan die van Jim Croce en met alleen een begeleiding van een steel- en een akoestische gitaar is de warmte van dit liefdesliedje bijna voelbaar. ‘In A bar Downtown’ drinkt Brad zich door zijn liefdesverdriet heen. In dit nummer speelt de gehele band mee en hoor ik onder andere mooi mandolinespel van Rich Brotherton. ‘Marie’(titel van het derde nummer) is blijkbaar de naam van de vrouw waar het allemaal over gaat, want in dit nummer legt hij alles naast zich neer en haalt hij nog eenmaal herinneringen aan haar op.

In ‘Tonight I’m Gonna Lose’ vertelt de hoofdpersoon (Brad?) hoe het verder gaat. Niet wetende wat te doen neemt hij een besluit en gaat het leger in. Na deze periode bevindt hij zich in een bar in Houston(‘Tonight I’m Gonna Lose’) waar hij zich laaft aan alcohol en andere geestverruimende middelen. Dan is het tijd geworden om iets nuttigs te gaan doen en besluit hij om een bestaan op te bouwen als muzikant en hoe hij dat beleeft verteldt‘The Tele Picker’, een verhaal over een gitarist in Texas die reist van de ene naar de andere ‘Beer Joint’.

Vervolgens klinkt een van de hoogtepunten van deze cd, het prachtige nummer ‘West Texas Wind’, uit mijn speakers; lekker melancholisch klinkt de accordeon van Allen Huff in dit nummer. Als echte Texaan is Brad naast country, folk en americana natuurlijk ook thuis in de blues zoals te horen is in ‘Carney’s Pub Blues’ en ‘Mean When I Drink". Beiden lekker uptempo gespeeld! Het mooiste nummer, For Yor Love’, bewaart Brad echter tot het einde van de cd. Deze prachtig gezongen ballade bewijst dat deze nieuwkomer een echte aanwinst is bij al dat moois wat al eerder kwam uit Texas!

Ruud Monde

Artiest info
Website  
 

Label: BMI