WOODY & PAUL AND THE VIGILANTES - HEROES AND ZEROS

De muziek van de Eindhovense Woody & Paul is moeilijk onder een noemer te plaatsen. Deze jongens wagen zich aan blues, folk en Americana, maar dompelen het onder in een rock& roll garagesound met knappe psychedelische trekjes. "Woody & Paul" zijn Woody Veneman die de zang, gitaren, mondharmonica en mandoline voor zijn rekening neemt en Paul van Hulten, de andere zanger, gitarist en banjospeler.

"The Vigilantes" zijn de twee ander jongens, een ritmesectie bestaande uit Joshua van Iersel, percussie en bassist Ernst-Jan van Doorn. Voor hun vijfde release kregen ze onderdak bij het bekende rootslabel "Cool Buzz" en dat zou voor hun wel eens een stevige zet in de goeie richting kunnen betekenen, want daar besteden ze nog, zoals bewezen in 't verleden, de nodige zorg aan de bands uit de stal.

Bij sommige van hun nummers moet je onwillekeurig denken aan de vroegere "Nuggets" platen, zo authentiek sixties klinkt allemaal. Een van die tracks, met een dominante reverb- versus slide- gitaarsound is "Own Mess". Met die sound zullen ze zeker ook de jongere generatie kunnen aanspreken. De eerste single "The Joker Baby" (clip) hebben ze in elk geval al een sterke song met hitpotentie die de aandacht op hen zal vestigen, en een track als "Jack Of All Trades" is eveneens ijzersterk en zeker een live knaller.

Tussen dat psychedelische,ruigere geweld staan er echter ook ware Americana pareltjes old-style zoals "Poor Boy". Ze openen de cd zelfs met een ware dixieland song "No One Dies Tonight". Ja, Woody & Paul weten hoe ze een goede song moeten schrijven en brengen, en ze verdienen dan ook de belangstelling van een ruim publiek voor hun eigenzinnige, aanstekelijk klinkende mix van roots, psychedelica en blues.

(RON)

Artiest info
Website  

 

 

Label: Cool Buzz

video