DAVID FRANCK KELLER – A LONG WAY FROM MINNEAPOLIS

Het was tijdens de zomer van 2008 dat de in Parijs woonachtige muzikant David Franck Keller een geplande trip naar New York City door onvoorziene omstandigheden moest annuleren. Eerder dan in zak en as te gaan zitten jammeren, greep hij die gelegenheid aan om op zijn appartementje intensief nieuwe liedjes te gaan schrijven.

Het duurde nadien echter nog meer dan twee jaar vooraleer de recent van Parijs naar het Deense Kopenhagen verhuisde singer-songwriter die toen geschreven songs in de studio kon opnemen en op plaat kon brengen. Hij is nu dan ook heel fier dat hij uiteindelijk zijn debuutalbum “A Long Way From Minneapolis” aan de buitenwereld kan voorstellen.

De 30 jaar oude David Franck Keller heeft zowat alle instrumenten op de tien songs van deze toch wel zeer ruim georkestreerde plaat allemaal zelf ingespeeld: gitaren, bas, dobro, lap steel, orgel, piano, mondharmonica, drums en percussie hebben blijkbaar geen geheimen voor deze rasmuzikant.

Bij de betere tracks uit deze eerste plaat noteerden wij voor u openingstrack “Go West”, “1020 Blues”, het aan Daniel Lanois herinnerende “Sold My Soul”, sixties-countrysongs “Wisconsin” en “40 Days And 40 Nights” en de door mondharmonica begeleide folksong “Ain’t No Piece Of Cake”.

Wat ons bij toeval echter opviel op het hoesje bij deze plaat was de tekst “Fuck Glenn Beck” dat als P.S. onder de door Keller zelf geschreven ‘liner notes’ werd opgenomen. We gingen opzoeken wie deze Glenn Beck is en kwamen uit bij een oerconservatieve Amerikaanse radiopresentator die zijn radicale en controversiële standpunten over de traditionele Amerikaanse waarden en zijn visie over samenzweringstheorieën via het medium radio voor waarheid zit te verkondigen, blijkbaar tot grote frustratie van meer modern denkende mensen zoals onze hier gerecenseerde David Franck Keller.

(valsam)

Artiest info