RUDY ROTTA - ME, MY MUSIC AND MY LIFE

Het was even wachten op de nieuwe van Rudy Rotta, iets meer dan twee jaar, het werd een dubbele, maar spijtig voor de fans, grotendeels een "best of", deze "Me, My Music And My Life." Mensen die nog niet bekend zijn met Rudi's werk kunnen hier dus van genieten, ondermeer van een prachtvertolking van Peter Green's "Black Magic Woman" met wat hulp van de meester zelf. Als wat verder John Mayall komt bijspringen in de bekende klassieker "My Babe", krijgen we een volgend hoogtepunt.

Deze Italiaan behoort tot de top van de betere bluesgitaristen van Europa, dat wisten we al langer, maar hier worden we er nog eens aan herinnerd. Hij put daarvoor ondermeer uit zijn Beatle tribute "The Beatles In Blues", waarvan we onder meer "Love Me Do" , "Dear Prudence" en "Come Together" voorgeschoteld krijgen.

Een andere cd waaruit hier een paar tracks te herbeluisteren vallen is zijn samenwerking met rock en blueslegende Brian Auger & The Trinity: "Captured Live", waaruit we "Truth", Hold On" en "I'm In The Groove" kunnen terugvinden. Toen Rudi in 2006 naar Louisiana trok om er met plaatselijke muzikanten "Winds Of Louisiana" in te blikken, maakte hij zijn naar onze mening beste cd. De dubbelcd opent met een track uit die release "Look Out Your Window".

Sommige van de nummers zijn geremastered, wat de geluidskwaliteit nog opmerkelijk verbetert. Ook enkele tracks in zijn eigen moedertaal vinden we terug, tracks die stammen uit zijn vroege cd "So Di Blues". De in 2006 verschenen cd met zijn favoriete tracks van anderen, bijgestaan door wat zijn muzikale vrienden waaronder Robben Ford, wordt ook niet vergeten, "Some of My Favourite songs/ Rudi Rotta and Friends..", heette die cd en Robben en Rudy horen we hier aan 't werk op de bluesklassieker "St. James Infermary" en Bob Dylan's "It's All Over now Baby Blue". Meteen weer twee andere hoogtepunten op dit carrièreoverzicht van deze sympathieke Italiaan.

Zowat uit elke cd van Rotta krijgen we dus de beste songs geplukt, hetgeen van deze dubbele cd, zeker als kennismaking met Rudy Rotta's muziek een must maakt. Nog niet overtuigd?.. Kijk dan naar de lange clip van de mooie live-uitvoering van "Your Gone", een nummer dat ook op deze cd terug te vinden is en waarop Rudy's gitaarspel op zijn best is.

(RON)

Ruddy Rotta and his band have been a regular on stage in Belgium over the last few years and he's developed quite a following. An artist not to be missed, playing the blues with weeping guitar solo's. His originals are uniquely fresh and masterfully crafted making his mark as a true pioneer of The Blues.
-www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
Info: Hemifran
 

Label: Pepper Cake Records
Distr: Zyx

video