JOHNNY VERGER – BETWEEN MIRRORS

Tijdens de zomer van vorig jaar bespraken we hier op deze pagina’s het album “Mirror Of Forgotten Dreams” van de Nederlandse singer-songwriter Johnny Verger, door het dagelijkse leven gaande als de 60-jarige Hans Koster. Dat was toen zijn debuutplaat als soloartiest na een decennialange carrière bij diverse Nederlandse popgroepjes.

Dat eerste album bestond voor meer dan de helft uit covers van zijn favoriete liedjes met o.a. nummers van Lou Reed, Leonard Cohen en Tim Hardin. Op zijn tweede plaat “Between Mirrors” die omstreeks deze tijd in de Benelux zal worden gelanceerd is er geen sprake meer van covers. Het album bestaat uit tien eigen composities die hij op een ietwat dromerige wijze brengt met zijn zachte en rustgevende stem.

Achteraan op het boekje met de songteksten staan heel lieve woorden en een respectvol getuigenis over de artiest en de mens Johnny Verger, geschreven door niemand minder dan Beth Wimmer, de Amerikaanse zangeres en songschrijfster die nu in Zwitserland woont en die vorig jaar enkele shows samen met hem heeft afgewerkt.

Als soloartiest is Johnny Verger een laatbloeier die in zijn songteksten dan ook regelmatig reflecteert over het leven van vroeger en over wat de toekomst nog te bieden moge hebben. “Our House (We’ve Left It)”, “Between Mirrors” en “Time Stands Still” zijn de stille getuigen van het nostalgisch terugblikken op een rijkelijk gevulde leven.

“Wings Of Silk” en “I Want You So Much” (samen gezongen door Johnny Verger met zijn geliefde Karin Thoms) zijn wat droevig klinkende afscheidsliedjes, misschien wel ter ere van zijn moeder Annie aan wie hij deze mooie plaat heeft opgedragen.

Openingstrack “Catch Me” is het meest uptempo nummer uit deze cd, naast het opgewekte ‘positivo’-liedje “Wake Up” en zijn muzikale ode aan de vrijheid in “Freedom Wins”. Er is ook een oprecht muzikaal eerbetoon te horen op dit album in de song “Judee, Chris And Tim”, zijnde Judee Sill, Chris Whitley en Tim Hardin.

Ondanks een hele waslijst aan Nederlandse muzikanten die aan de opname van “Between Mirrors” heeft meegewerkt klinkt het album zeer intimistisch en minimaal georkestreerd, waardoor de nadruk sterk blijft liggen op de songteksten en de warme stem van de zanger. Dit album is wat men in het Engels een ‘labour of love’ noemt en dat is dan ook duidelijk hoorbaar in elke track op deze cd.

(valsam)

Wij mogen tien exemplaren van “Between Mirrors” weggeven aan onze Rootstime-lezers.
Om te winnen moet je de volgende vraag beantwoorden:
“Wat is de geboortedatum van Johnny Verger?”
Een bezoekje aan zijn mooie website kan je zeker helpen bij het vinden van de oplossing.
Stuur hier een mailtje met het juiste antwoord en je naam en adres.
Hopelijk ontvang je dan binnenkort een exemplaar van dit mooie album in je bus.

Artiest info
Website  
 

video