EX NORWEGIAN – SKETCH

‘Ex Norwegian’ is een Amerikaanse pop- en rockgroep uit Miami Beach, geformeerd rond zanger-gitarist Roger Houdaille, bassiste Nina Souto, drummer Arturo Garcia, Lucas Queiroz op gitaar en zangeres Michelle Grand. Het ontstaan van deze formatie dateert uit 2008 en hun debuutplaat “Standby” kreeg in 2009 lokaal al meteen een zeer goede feedback in de pers.

“Sketch” is de titel van plaat nummer twee van dit kwintet, dat zich vooral in de sferen van Beatlesque pop- en rock ophoudt. Het album is een verzameling van tien frisse deuntjes die allen door de bandleden werden gecomponeerd. De eerste keer dat we onder de indruk komen is bij de song “Smashing Time” waarin de diverse instrumenten voor het eerst behoorlijk hard tekeer gaan. “Mind Down” dat daarna volgt heeft een catchy deuntje en leuke harmony vocals tussen Roger Houdaille en Michelle Grand.

De gitaarsound domineert nadien ook in “Sky Diving” en “Turn Left” maar opvallend bij deze cd is de terugval in tempo bij een viertal nummers die allen een plaatsje kregen in het midden van de tracklist. Het door Michelle Grand gezongen tussendoortje “You’re Elastic Over Me” wordt in een akoestisch kleedje gestoken maar is wel een bittere song over de dokter die Michael Jackson heeft laten sterven. Het nummer “Seconds” werd ook van alle powerpopklanken ontdaan en wordt gezongen alsof Paul McCartney achter de microfoon stond, net als bij het modern swingende popliedje “Upper Hand”.

De Beatles lijken trouwens eveneens goedkeurend toe te kijken als ‘Ex Norwegian’ de twee laatste songs op dit album brengen: “Acting On An Island” en de grappige internethit “Girl With The Moustache” hebben meerdere elementen in zich die hun oorsprong vonden in de muziek van de populaire sixties-groepen. “Sketch” is naar onze mening vooral een album voor de liefhebbers van hedendaagse, complexloze pop- en rockdeuntjes die beschikken over een duidelijk sixties-randje.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Dying Van Gogh Records
Info: Prescription PR

video