DAVE HOGAN – FUN BOX

Gitarist en songschrijver Dave Hogan heeft al een ruim verleden in de muziek op zijn palmares met participaties in de groepen ‘Red One’, ‘The Great Upsetters’ en ‘The Rafter Bats’, wellicht allemaal totaal onbekend bij de Europese muziekliefhebbers. In 2006 besloot deze muzikant uit Bridgeport, Connecticut om het voor het eerst als soloartiest te wagen in een genre dat het best aansluit bij Americana en alt.country.

Met zijn eigen begeleidingsgroep ‘Graylight Campfire’ bracht hij in 2008 en 2010 twee platen uit die maar op matig succes konden rekenen. Maar opgeven staat niet in zijn woordenboek, dus verzamelde hij enkele muzikale vrienden om zich heen in de studio om “Fun Box” - zijn nieuwe soloalbum - op te nemen.

Tien eigen composities kregen een plaats op deze plaat, waaronder vooral vlot in het gehoor liggende Americana-songs. Opener “Time Can Change”, “High, Dry & Lonesome” en “Next Time Around” worden in een behoorlijk swingend tempo aangeboden en doen herinneringen opwellen aan Neil Young & Crazy Horse, een groep waarvan Dave Hogan zelf ook beweert dat ze als zijn belangrijkste inspiratiebron dienst hebben gedaan.

De akoestische Neil Young (of was het onze eigen ‘Admiral Freebee’) stond Dave Hogan allicht voor de geest toen hij “Out In The Open”, het slotnummer van deze plaat heeft geschreven. Wat meer naar country lonkend volgen dan de songs “World’s Oldest Question” en “Please Come Home” en bij het in een razend snel tempo gebrachte “Downbound Train” kunnen we eerder over rock and roll in zijn puurste vorm spreken.

Het spreekt voor zich dat Dave Hogan en zijn vrienden veel plezier hebben beleefd aan het opnemen van deze cd “Fun Box” en dat straalt dan ook helemaal af in de kwaliteit van de tien songs die op dit mooie album mogen schitteren.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby