THE CACTUS BLOSSOMS – THE CACTUS BLOSSOMS

De creatieve kern van de country & westernformatie ‘The Cactus Blossoms’ uit Minneapolis wordt gevormd door het broederpaar Jack Torrey en Page Burkum, twee jonge kerels die hun hart verknocht hebben aan dit rootsmuziekgenre en beiden voortdurend nieuwe songs in deze stijl hebben gecomponeerd.

De drie andere collega’s in de band zijn contrabassiste Liz Draper, pedal steelgitarist en dobrospeler Randy Broughten en fiddler Mike ‘Razz’ Russell. Deze twee laatstgenoemden zijn de kalende en grijzende ouderdomsdekens van ‘The Cactus Blossoms’, de mannen die de muzikale ervaring en het ongelimiteerde speelplezier in deze groep hebben gebracht.

Op hun officiële titelloze debuutplaat brengen ze negen eigen nummers en een cover van de oeroude traditional “Long John Dean”. Die eigen songs zijn de sound van de originele country & westernmuziek heel trouw gebleven en vormen een stevige basis om hun handelsmerk van close harmony samenzang op los te laten.

Ik zou ‘The Cactus Blossoms’ zelfs de ‘Everly Brothers’ van de country & westernmuziek durven noemen, want deze twee heren klinken heel vaak echt wel als Phil en Don Everly, bijvoorbeeld in openingsnummer “A Sad Day To Be You”, “Adios Maria” en in “Stoplight Kisses”.

Dit is werkelijk stokoud klinkende muziek in een nieuw kleedje gestoken op een sound die hier met tonnen respect voor het populaire genre uit de jaren ’40 en ’50 gebracht wordt door jonge honden die er vooral op uit zijn om ‘a good time’ voor zichzelf en voor hun publiek te creëren. Dat zal zeker geen problemen voor deze formatie opleveren met melodieuze liedjes als “Song Of The Bird” of de door pedal steelklanken overheerste countryballad “Lonesome And Blue”.

Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor een lekker swingende boogie woogie nummer met “Cold Foot Boogie”, maar het zijn toch vooral de heerlijke countryballads over het winnen en het verliezen van een geliefde zoals verhaald in “Don’t Do It” en afsluiter “Traveler’s Paradise” die van deze eerste cd van ‘The Cactus Blossoms’ een in dit specifieke genre zeer sterke plaat hebben gemaakt.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Info: Bloodygreatpr.

video