AMERICAN AQUARIUM – DANCES FOR THE LONELY

Zanger BJ Barham, leadgitarist Ryan Johnson, pianist-organist Zack Brown, Hammond B3-speler Jay Shirley, bassist Bill Corbin, drummer Chris Hibbard en pedal steelgitarist Whit Wright vormen sinds een zestal jaren samen de rootsrockformatie ‘American Aquarium’ uit Raleigh, North Carolina. De nog zeer jonge BJ Barham is daarenboven de songschrijver van dienst die erg leuke melodieën in het alt.country-, Americana- en rockgenre neer weet te pennen.

In hun vrij prille bestaan heeft de groep reeds vijf albums op hun palmares vermeld staan en hun razende tempo van 150 optredens per jaar zorgde in die periode voor een enorme bagage aan podiumervaring en bracht hen de kunst bij van het selecteren van de beste nummers om de sfeer er stevig in te houden bij al die live shows.

Vorig jaar verscheen hun vijfde cd “Small Town Hymns” maar die kreeg nooit de aandacht die het album weliswaar verdiende. Naar aanleiding van hun aankomende passage doorheen Nederland in juni 2012 besloot de platenmaatschappij dan maar om hun in Europa nooit op de markt verschenen vierde plaat “Dances For The Lonely” alsnog uit te brengen.

Met veel respect voor de sound van bands als ‘Drive-By Truckers’, ‘Whiskeytown’ en ‘Wilco’ slaan de heren van ‘American Aquarium’ resoluut hun eigen weg in op hun vierde album “Dances For The Lonely” met stevige rocksongs als “Katherine Belle”, “Mary, Mary”, melodieuze en wat op werk van John ‘Cougar’ Mellencamp lijkende poprocknummers als “Queen Of The Scene” en “Good Fight”, naast heerlijke ‘Americana’-ballads als “City Lights”, “Downtown Girls”, “PBR Promenade”, “Tennessee” en het venijnige “I Hope He Breaks Your Heart” dat elke afgewezen kerel in mp3-vorm naar een naar een ander weggelopen lief zou willen doorsturen.

U kunt de formatie ‘American Aquarium’ live gaan bewonderen tijdens hun twee optredens in Nederland in juni van dit jaar en zoals hierboven al aangegeven: ambiance is hierbij verzekerd.

(valsam)

Vrijdag 8 juni - Nix Blues Club, Enschede, Nederland
Zaterdag 9 juni - Hansa 48, Kiel, Nederland

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Floating World Records

Distr.: Bertus

video