LARRY GARNER - BLUES FOR SALE

Larry Garner leeft al sinds zijn geboorte in Baton Rouge, in de staat Louisiana, en dan kan je als muzikant bijna moeilijk anders dan de blues brengen. Voor zijn tiende release wijkt Garner niet echt af van het pad dat hij al jaren bewandelde. Dat betekent dus dat hij traditionele, maar tegelijkertijd toch hedendaags klinkende blues maakt waarin elementen uit New Orleans belangrijk zijn. Alles is hier eigen werk, enkel voor de song "Rebound" kreeg hij hulp van zijn Franse labelgenoot Leadfoot Rivet.

Garner zorgde ook zelf voor de productie, maar geeft toe dat het vooral een groepsproject is, en dat hij open staat voor alle suggesties van zijn bandleden om een nummer te verbeteren. Twee opvallende element op zijn nieuwe cd zijn de zeer sterke vocale bijdragen van backingzangeres Debbie Bandry en de uitstekende keyboardpartijen van Nelson Blanchard, die beide prominent aanwezig zijn. Natuurlijk zijn er ook weer zijn uitstekende gitaarlicks, zoals we die op elke Larry Garner cd gewoon zijn. Die zijn soms zalvend, soms bijtend, vol soul of funky, kortom, alle ingrediënten die een moderne bluesrelease nodig heeft zijn weer volop aanwezig.

Het resultaat is dan ook een boeiende, afwisselende en modern klinkende bluesplaat geworden, gevuld met allerhande stijlen, van lekker smeuïge shuffles, zoals "If You Come To Louisiana", slowblues vol snedig gitaarwerk op "It's Killing Me" en "Last Request Before I Die", tot de funky soulsound van nummers als "Talking Naughty". Ook ballades worden niet vergeten, "Broken Soldier" is daar een mooi voorbeeld van. Je merkt het, voor bluesfans valt er hier op alle fronten heel veel te genieten. Garner is daarom ook een van die vaste waarden in het genre, die telkens weer opnieuw garant staat voor kwaliteit. Of om het eens met een slogan te zeggen: The man has "Blues For Sale", the only thing that's left to do is: buy it!

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Dixiefrog Records
Distr.: Parsifal (B) Bertus (NL)