INTERNATIONALS – MOUSETRAP

Het was net voor de eeuwwisseling in 1998 dat de Antwerpse groep ‘The Internationals’ werd opgericht en zich ging toeleggen op het spelen van ritmische ska- en reggaemuziek. Doorheen de volgende jaren ontwikkelde de band langzaam maar zeker een eigen, vooral instrumentaal geluid en zorgde de enthousiaste formatie voor een heleboel leuke dansavonden in Vlaanderen en omgeving.

Hun debuutplaat “Fun-kee Ara-bee!” uit 2002, het succesalbum “The People Love It” uit 2003 en de daarop volgende cd “Wonders Of The World” uit 2006 waren regelrechte schoten in de roos en leverde de ‘Internationals’ vele live optredens op in concertzalen en op festivals, zelfs tot in de ruige ‘townships’ van Johannesburg en Kaapstad in Zuid-Afrika toe.

De groep heeft nu genoten van een drietal sabbatjaren om zich muzikaal wat te gaan herbronnen, nieuwe nummers te componeren en elf van deze songs op te nemen voor het deze week onder veel persbelangstelling verschenen album “Mousetrap”.

Voor deze hernieuwde start hebben de ‘Internationals’ zich weten te versterken met een nieuwe zangeres Lize Accoe, die voordien voor de vocalen zorgde bij de formatie ‘De La Vega’. Ook ex-‘Electric Kings’ gitarist Marc Thijs sloot zich pas bij de groep aan en produceerde deze nieuwe cd.

“Mousetrap” staat vol met groovy songs, waaronder een zeer funky titeltrack die net als “Plainred”, “The Chubby”, “Bouncer” en “Call Me (Off)” in een geheel instrumentale versie worden gepresenteerd. Daarnaast wemelt het van Afrikaanse ritmes, ska en reggae in de voortreffelijk door Lize Accoe gezongen nummers die als titel “Summer”, “Today”, “Shoulder”, “Miss You” en “Closer” meekregen.

U kunt de ‘Internationals’ nog diverse keren live aan het werk gaan zien gedurende de volgende maanden. Daarbij kunt u zorgeloos dansen op de heerlijke grooves in hun muziek en vooral ook genieten van de warme sound die deze band zich doorheen de voorbije jaren heeft toegeëigend.

(valsam)

20 april: St Niklaas, De Casino

1 mei: Brussel, 1 Mei 2012 - Feest ABVV

19 mei: Brussel, Zinneke concerten @ AB Steenstraat

24 mei: Leuven, STUK eindfeest

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Petrol / EMI