BRAD BROOKS – HARMONY OF PASSING LIGHT

“Harmony Of Passing Light” is de derde full-cd van singer-songwriter en gitarist Brad Brooks uit San Francisco , een man met een exceptioneel stemgeluid dat bij ons Vlamingen zeker af en toe herinneringen zal oproepen aan de vocale capaciteiten van ‘Arid’-frontman Jasper Steverlinck.

Het handelsmerk van zijn nummers is de permanente aanwezigheid van een stevige melodie en een vlot herkenbare, naar de seventies neigende popsound waarin hier en daar invloeden van de ‘Beatles’ en Americana-band ‘Wilco’ waarneembaar zijn.

Deze cd is de opvolger van zijn album “Spill Collateral Love” uit 2007 en zijn debuutplaat “Sanctified Into Astroglide” die in 2000 op de markt verscheen. Dat “Harmony Of Passing Light” zijn beste album tot op heden mag genoemd worden staat buiten kijf. De maturiteit van deze zanger en zijn steeds beter geworden songschrijverkwaliteiten zorgen voor een paar stevige hoogtepunten op deze cd, zoals het 6 minuten durende en naar een climax toegroeiende epos “Farewell To Folderol” of het aanstekelijk meeneuriebare countrydeuntje “Will It Be Enough”.

Bij onze overige favoriete tracks uit dit album mag u de heerlijke popballads “Bumbelina” en “Knowing What The Moment Is” rekenen, naast pedal steel countrysong “Steal My Disarray”. Maar ook de meer uptempo, in Jesse Malin-stijl gebrachte rocknummers “Spinner & The Spun” en “Exemplary Girl” of het swingende soulnummer “Calling Everyone” waarmee van wal wordt gestoken zijn best te pruimen.

Hoewel Brad Brooks niets wereldschokkends presenteert op “Harmony Of Passing Light” krijgen we wel elf sterke pop- en rocksongs te horen van een man die langzaam maar zeker naar een verdiende internationale bekendheid aan het toegroeien is. We zouden hem dan ook heel graag eens live aan het werk willen zien in Europa en de promotie van deze uitstekende nieuwe plaat is daar misschien wel de allerbeste aanleiding toe.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Mouth Magic Music

Info.: Michael J. Media

video