JACKSON WEBBER – WHAT IT IS

Roy Webber heeft al meer dan 15 jaar zijn eigen onderneming waarin ze grafische ontwerpen maken voor televisie, maar hij is ook een muzikant die sinds de beginjaren ’70 actief was in de countryscène. Samen met zijn vriend Will Jackson (ex ‘Magna Carta’ en ‘Martyn Joseph Band’) - een eigenaar van een opnamestudio en een getalenteerde muzikant - besloot hij om een muzikaal project af te werken dat uiteindelijk tot de cd “What It Is” heeft geleid.

Samen met enkele gastmuzikanten en Holly Webber - Roy’s dochter - als backing vocaliste namen ze onder de naam ‘Jackson Webber’ tien tracks op voor dit album dat in onafgewerkte vorm al zijn format kreeg in 2006 maar nu pas officieel op de markt is gekomen. Will Jackson en Roy Webber maken sinds meer dan 3 decennia ook deel uit van de Britse progressieve rockformatie ‘Wally’ die na groot succes in de jaren ’70 en na een erg lange periode van stilte dit jaar met “Montpellier” een uitstekende nieuwe plaat hebben gerealiseerd (zie recensie op deze pagina).

“What It Is” bestaat uit melodieuze rocknummers die met een sterke akoestische benadering werden op plaat gezet. Het album werd nu afgewerkt en uitgebracht, vooral om de vele fans van ‘Wally’ te plezieren. Hoewel de sound van deze cd niet echt vergeleken kan worden met wat de groep anno 2012 op “Montpellier” heeft aangeboden, niettegenstaande het feit dat de twee nummers “In The Night” en “She Said” uit “What It Is” ook op “Montpellier” in een meer progressieve rockversie voorkomen.

Albumopeningstrack “Falling Down” is een commercieel klinkende rockballad vol catchy gitaarriffs en met knap zangwerk van Roy Webber. Het daarop volgende “It’s Only Fools” wordt als een countryballad gepresenteerd en heeft net als het wat meer swingende “Heartbreaker” een leuk klinkende instrumentaal intermezzo op pedal steelgitaar.

“She Said” is een akoestisch gebrachte ballad met voornamelijk een piano als begeleidingsinstrument bij de song. De liedjes in het midden van de tracklist van “What It Is” zijn wel OK maar ze kabbelen gewoon voorbij zonder echt op te vallen en ze vormen het minst sterke gedeelte van deze plaat.

Pas naar het einde toe zijn we weer helemaal bij de klas via de puurste countryballad “Wish I Was Falling” en de al even rustige slotsong “Stoney Ground”. Daarenboven zijn er nog 2 hidden tracks waarvan we zowel “All These Times” als het laatste liedje “Your Own Way” zelfs nog warm kunnen aanbevelen als twee van de allerbeste songs op dit album.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Gonzo Multimedia

Distr.: Glass Onyon PR

video