ANDREW FOSTER – RUSSELL’S TEAPOT (EP)

De Britse Portsmouth-inwoner Andrew Foster is een bij Rootstime regelmatig voorbijkomende singer-songwriter die zijn public relations excellent weet te verzorgen door ons regelmatig nieuwtjes over zijn activiteiten door te mailen. Daarbij hoort natuurlijk ook de informatie over nieuw werk dat in cd-vorm wordt uitgebracht.

Met zijn drie volwaardige albums “Media Ghost” uit 2008, “The Garden” uit 2010 en “Panic Moon” uit 2011 waren we al fans van het eerste uur en daar komt nu een als tussendoortje verschijnende ep bij die als titel “Russell’s Teapot” heeft gekregen.

Daarop staan vier tracks die op geheel akoestische wijze worden gebracht en dus veel minder ruim georkestreerd zijn dan we op zijn recente full-cd’s mochten waarnemen. Zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Watchmen’ moest voor deze plaat dan ook van op de zijlijn blijven toekijken.

De vier songs op “Russell’s Teapot” zijn het meest commerciële nummer “My Memory Maze”, het intimistische duet “I Alone” met zangeres Leonie Tremain aan zijn zijde, het zeemzoete “Eyes To The Sky” en slotnummer “Weird Science”. Andrew Foster brengt telkens opnieuw miniverhalen in zijn songs en presenteert deze zonder veel tamtam, heel simpel maar ook heel mooi gebracht. Het is alsof deze troubadour in je woonkamer voor jou persoonlijk zit te zingen.

Veel meer dan wat eenvoudige en zachte liedjes moet je dan ook niet verwachten van deze miniplaat. Dat deze ep de eerste voorbode is van een nieuwe full-cd van Andrew Foster mogen we nu al als zekerheid aannemen en dat die nieuwe plaat bij zijn officiële verschijning op een Rootstime-recensie zal mogen rekenen staat eveneens nu al vast.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

video