JEFF STRAHAN - WAYWARD SON

In feite is deze Texaan een advocaat, maar om te pleiten heeft Jeff momenteel nog weinig de kans, zijn grote liefde, de muziek, slokt immers al zijn tijd op. Eindelijk wel een muzikant die weet wat de kleine lettertjes in zijn contract betekenen en die men, in tegenstelling met veel van zijn collega's, niet vlug in de luren zal leggen.

Productief is hij wel, want ondertussen verscheen zijn zesde cd al, en als grote fan van die andere Texaan, Walt Wilkins, was ik dus bovendien zeer tevreden te merken dat deze de productie van Jeff Strahan's nieuwste "Wayward Son"op zich genomen had. Kwaliteit verzekerd dus. Jeff speelt meesterlijk Stratocaster gitaar en daarnaast ook behoorlijk Hammond keyboard en wanneer men hem vraagt wat voor soort muziek hij maakt is 't antwoord "Music that doesn't suck ". Da's wel het minste wat je er in alle bescheidenheid over kan zeggen, want suck-en doet het nergens, zijn muziek, een mengeling van soul, blues, country, rock en folk is behoorlijk goed, het grootste deel zelfs zéér goed zou ik zeggen.

Soms gaat 't er behoorlijk ruig en rockend aan toe, zoals op "Ambassador" en "Things Money Can't Buy" bijvoorbeeld waar Jeff zich van zijn meest bluesy kant, vooral als als gitarist kan tonen, terwijl een song als "Miss Lilly" met hulp van Walt Wilkins, duidelijk deze laatste zijn stempel meekreeg.. Een van de mooiste songs is "Killer" opnieuw met prachtig gitaarwerk. Jeff werkte een tijdje als advocaat in El Paso, en door zich onder te dompelen in die Mexicaanse sfeer, leverde dat regelmatig inspiratie op voor songs met een Mexicaanse flair, zoals "Soy Tu Hombre" en het ironische,spottende countrynummer "New Mexican".

Toen hij in 1998 te horen kreeg dat hij terminaal ziek was, stopte hij als advocaat en trok zich terug in de Rocky Mountains, om er te proberen te genezen in de rust daar of er in de rust van die prachtige natuur te sterven. Na een jaar intense behandeling overwon hij de ziekte volledig, raakte daarna in de muziekwereld verzeild, beginnend met de blues en een deelname aan de Memphis Blues Challenge om nu te eindigen in Texas met meer Americana getinte muziek. Ondertussen zijn er zoals gezegd al zes cd's verschenen van hem, met deze laatste als sterkste en meest afwisselende qua samenstelling. We kunnen "Wayward Son", net als het merendeel van zijn vorig werk dan ook ten sterkste aanbevelen. Want één ding kunnen we jullie namelijk garanderen: Strahan doesn't suck!

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Squaw Peaks Records

video