ANDY MARTINEZ – LIES ROMANCE BLOOD (EP)

De Texaanse zanger en songschrijver Andy Martinez nam in 2007 zijn debuutplaat “Race The Buzzard Home” op met negen liedjes over liefde, verdriet en eenzaamheid. Voor die eerste cd kon hij rekenen op de muzikale ondersteuning van twee grote Texaanse talenten met pedal steelvirtuoos Lloyd Maines en violiste-zangeres Amanda Shires.

Sindsdien verhuisde Andy Martinez van Lubbock - de geboorteplaats van Buddy Holly en Joe Ely - naar Austin, Texas waar hij meer mogelijkheden zag om in de vele muziekclubs op te treden en er zoveel mogelijk ervaringen op te doen voor de verdere uitbouw van zijn carrière.

Tegelijkertijd werkte hij ook aan nieuwe songs waarvan hij er nu vier op een minialbum getiteld “Lies Romance Blood” heeft gebundeld. Op de titeltrack – een duet waarmee begonnen wordt – zingt Brandi Price harmonieus mee met Andy Martinez. Het is een zachte ballad die naar het einde toe wat lijkt te ontaarden in een rauwe rocksong.

Er schuilt angst en ook wel wat woede in de songteksten die voor deze nummers geschreven werden. “Evelyn” is zeker niet te beschouwen als een simpel liefdesliedje en de dame in kwestie zal wellicht niet zo blij zijn om de tekst van dit scherpe nummer te aanhoren. Meer nostalgie en verwondering zit er wel in het nummer “Sun Comes Up” waarin het snerpende geluid van de leadgitaar van Jeremy Nail de bovenhand lijkt te zullen halen.

Inherent aan een ep-tje is dat het allemaal niet zo lang duurt en met het vierde liedje “Glassy Eyes” hebben we het einde van dit kortverhaal al bereikt. We nemen dan ook aan dat “Lies Romance Blood” de voorbode is van een in de loop van dit jaar te verschijnen full-cd van de hand van Andy Martinez.

(valsam)

Artiest info
   
 

CD Baby