THE ANDY POXON BAND - RED ROOTS

Met zijn superbleke huidje en vuurrode Afro- kroezelkop kan hij het moeilijk ontkennen, deze rosse bluesboy van amper zestien heeft duidelijk red roots. Als je promomanager dan toevallig ook nog Roszak als familienaam heeft kleurt het hier wel heel rood aan alle kanten.

Een kereltje barstensvol talent ook, zo blijkt, want hij schreef op zijn jeugdige leeftijd niet alleen alle songs zelf, hij was ook producer van zijn debuut dat op het veelbelovende jonge label "Eller Soul" verscheen. Dat hij ook als gitarist een natuurtalent blijkt te zijn nemen we er op de koop toe graag bij. Met dat kroezelhaar en zijn jeugdige leeftijd herinnert hij me soms aan Shuggie Otis, en soms zijn er zelfs wat gelijkenissen op muzikaal gebied. Luister maar naar "Rainin' In".

Dat zulke jonge artiesten op vocaal gebied meestal teleurstellen, is hier helemaal niet van toepassing, Andy stem klinkt al behoorlijk rijp en vol emotie, en hij kan moeiteloos allerhande stijlen overtuigend aan. Wat blues,rock, rockabilly, pop, country, soul of jazz, je kan het allemaal in zijn songs terugvinden. Hij versmelt het naadloos tot een mooi geheel en maakt van dit debuut meteen een visitekaartje dat meteen indruk maakt. Het funky ritme van "No Love" bijvoorbeeld heeft New Orleans roots, de romantische slow blues "I Want You So Bad" klinkt oprecht gemeend en vol gevoel, zowel vocaal als op de mooie gitaarsolo in het midden. "I'll Sing The Blues" lijkt een ode aan de power trios van de seventies, met flarden Clapton-esque gitaarwerk à la Cream.

Kortom, Andy Poxon heeft met Red Roots van nu af aan al meteen duidelijk gemaakt dat hij meer in zijn mars heeft dan menig andere pubergitaarheld. Zijn muziek heeft net dat extra vleugje eigenheid en talent wat we bijvoorbeeld ook terugvonden bij het debuut van de toen even jonge, betreurde Sean Costello, een man die toevallig erg bewonderd wordt door Andy. We gaan hem volgen, want hier horen we ongetwijfeld binnenkort veel meer van!

(RON)

Artiest info
Website  
 

Label: Eller Soul
Promo: Frank Roszak

video