ALL THE REAL GIRLS – TINSEL TOWN (EP)

Muziek van en geïnspireerd op de ’low budget’-film “Lost On Purpose” van het cineasten-broederpaar Ian en Eshom Nelms uit Woodlake. Dat is wat de groep “All The Real Girls” uit Seattle rond zanger en songschrijver Peter Donovan ons brengt op het vijf songs tellende ep-tje “Tinsel Town”.

Deze indie popformatie werkt momenteel aan een full-cd die ons in de volgende maanden ook wel via de geijkte kanalen zal weten te bereiken. Maar dit korte minialbum is een heerlijke ‘appetizer’ voor die aankomende volwaardige debuutplaat, want de vijf liedjes zijn stuk voor stuk glinsterende pareltjes die we eindeloos kunnen blijven beluisteren.

We horen flarden van ‘Bright Eyes’ en hun sublieme zanger Conor Oberst in openingstrack “The Way It Is” en in het daarop volgende “If You Lose The Sun”. Ruim georkestreerde songs met muzikale en tekstuele inhoud die voortreffelijk worden gezongen door Peter Donovan, de muzikale draaischijf van de band.

Pianoballad “Follow The River” en titeltrack “Tinsel Town” zijn heerlijke Americana-nummers waar men nooit genoeg van kan krijgen. Slotsong “When I Had You” met zijn heerlijke pedal steelklanken - gespeeld door Bruce Derr - moet dan ook in niets onder doen voor de vier voorafgaande liedjes.

De muzikale invloeden van artiesten als Jeff Tweedy & ‘Wilco’, Bob Dylan en Neil Young zijn onmiskenbaar aanwezig in al deze liedjes. Als ‘All The Real Girls’ in de nabije toekomst hun naam aan dit sublieme lijstje mag toevoegen is hun broodje allicht voor altijd gebakken.

Maar we zullen voorzichtigheidshalve toch nog maar even op de release van hun titelloze debuutplaat wachten om een finaal oordeel over deze band op u los te laten. Die plaat mag wat ons betreft echter liever gisteren dan vandaag op de markt komen want het somber aangekondigde jaar 2012 heeft echt wel nood aan een dergelijk muzikale opkikkertje.

(valsam)

Artiest info
Website