ALASTAIR MOOCK – THESE ARE MY FRIENDS

In de muziekscène van Boston was Alastair Moock al sinds geruime tijd gekend als singer-songwriter van folkliedjes. Zijn succesrijke zangcarrière begon al in 1995 toen hij op zijn folkplaten en bij de optredens eigen nummers en coverversies bracht. Maar deze man heeft nog heel wat meer in zijn mars.

Zo lanceerde hij onlangs het album “These Are My Friends”, een plaat met 14 kinderliedjes of eerder meezingbare liedjes voor kinderen die hij voornamelijk zelf heeft gecomponeerd en die hij op dit album samen brengt met een aantal gastzangers en gastmuzikanten. Die gasten zijn niet van de minste, want we herkennen o.a. Mark Erelli in het nummer “Ladybugs’ Picnic” dat u misschien nog kent uit de ‘Sesamstraat’-televisieserie, Jim Henry speelt dobro op het nummer “Didn’t Know What I Was Missing” dat Alastair Moock samen zingt met folkzangeres en moeder van vijf kinderen Lori McKenna, violiste-folkzangeres Rani Arbo zingt mee op “Feets Up” en ‘Jumping Monkeys’-zangeres Vanessa Trien zingt op banjoliedje “Three Like Me”.

Ander covermateriaal is aanwezig in de vorm van “Yes Indeed”, een klassieker uit het repertoire van Frank Sinatra en ook gekend in de versie van Ray Charles, Woody Guthrie’s vrolijke meezinger “Mail Myself To You” en de traditional “Green Green Rocky Road” die kenners zich zeker zullen herinneren in de versie van Emmylou Harris uit haar cd “The McGarrigle Hour” uit 1998. Alastair Moock heeft niemand minder dan Kris Delmhorst weten te overhalen om dit mooie liedje in de studio met hem mee te komen.

“These Are My Friends” is niet de eerste plaat met kinderliedjes van Alastair Moock want al in 2010 debuteerde hij in dit genre met zijn album “A Cow Says Moock” waarmee hij meteen in de prijzen viel. Zijn vier jaar oude tweeling Clio en Elsa Moock zullen tonnen plezier beleven aan het beluisteren van die twee cd’s die hun papa voor zijn oogappeltjes bij elkaar heeft gezongen met de welwillende hulp van heel wat vrienden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video