BIG HARP – WHITE HAT

Man en vrouw samen in een groep: het blijft een risicovolle onderneming, denk maar aan ‘Sonny & Cher’. Maar soms lukt het wonderwel, kijk daarvoor maar naar België’s nationale trots ‘Nicole & Hugo’.

Ook het duo ‘Big Harp’ is zo’n echtpaar, bestaande uit zanger, songschrijver, gitarist en keyboardsspeler Christopher Senseney, geboren in het kille Nebraska en zijn elegante eega Stefanie Drootin-Senseney, bassiste en harmony vocals-zangeres van dienst, opgegroeid in wereldstad Los Angeles.

Ze vroegen Chris Phillips om op drums te komen meespelen voor de opname van hun debuutalbum “White Hat” waarop elf nummers staan die best leuk zijn om naar te luisteren. We horen catchy melodieën en opvallende riffs die zich in je muzikale geheugen nestelen om er nooit meer uit te willen verdwijnen.

Openingstrack “Nadine” is zo’n oorwurm, maar ook “Everybody Pays” en” Goodbye Crazy City” blijven als een verankerd schip op hun plaats aan de kade dobberend glanzen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een platenlabel als ‘Saddle Creek’ (van o.a. ‘Bright Eyes’ en ‘She & Him’) de kans wil bieden aan dit duo om zich met dit album wereldwijd te lanceren.

Christopher Senseney zingt met zijn baritonstem alsof hij vertellend op zijn paard door de prairie slentert en de bijhorende muziek lijkt geïnspireerd op folk, rock en country. “Some Old World I Used To Know”, folksong “Let Me Lend My Shoulder” en het doo-wop liedje “Here’s Hoping” zijn stuk voor stuk heerlijk melodieuze deuntjes. In “Steady Hand Behind The Wheel” en “All Bets Are Off” klinkt het verre punkverleden van beide muzikanten wel nog even doorheen de songs. In het enkel door piano begeleide slotnummer “Oh Nadine” beklijft zanger Christopher Senseney voor een laatste keer.

Het lijkt er op dat het echtpaar Senseney hun twee kinderen zal moeten voorbereiden op een lange tournee waarbij ze de songs uit “White Hat” live zullen gaan spelen. Voor de goede verstaander onder onze lezers moge het duidelijk zijn: dit is een album dat u dringend eens moet gaan beluisteren. De aanschaf ervan zal dan al gauw een uitgemaakte zaak blijken te zijn. Verrassend mooi en gevarieerd.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label:SaddleCreek Rec.

Distr.: Munich Records

video