CHURCH SHOES – CHURCH SHOES

Een kwartet rockers uit Fort Wayne, Indiana is wat we krijgen aangeboden onder de groepsnaam ‘Church Shoes’, een band die ons hun titelloze debuutplaat voor een recensie hebben toegestuurd. Deze formatie draait rond zanger-gitarist en songschrijver Nick Allison die wordt bijgestaan door Mitch Fraizer op leadgitaar, Max Forbing op basgitaar en Gabe Pastura op drums.

Nick Allison heeft ondanks zijn zeer jeugdige prille twintiger leeftijd toch al een muzikaal verleden bij de groep ‘The B-Sharps’ waarmee twee albums werden uitgebracht. ‘Church Shoes’ is echter zijn persoonlijke baby op muzikaal vlak. Hij kan er naast zijn ongelimiteerde energie ook zijn voornamelijk rockende songs kwijt en met de band kan hij voor heel wat optredens zorgen in ‘home state’ Indiana.

De muzikale invloeden komen uit de rock’n’roll van de jaren ’60 en de punkscène uit de jaren ’70. Het tempo van de tracks op dit debuutalbum ligt constant hoog en de hier gebrachte muziek zelf klinkt opvallend fris, dynamisch en actueel.

Dertien liedjes kregen een plaats op deze cd, waaronder de countrygetinte openingstrack “Odell Williamson Bridge” waarin het ritme toch ook al behoorlijk strak wordt gehouden. De maagdelijke puurheid van de recht-toe-recht-aan rockmuziek blijkt nadien ongeschonden aanwezig te zijn in zweterige tracks als “Kill Your Dog”, “Spiderz!”, “Right On”, “DT Jeebiez” en “Shawnee Drive”.

“Overpass Suicide”, “High And Naked” en “Camera” zijn drie songs die hier door ‘Church Shoes’ gebracht worden in een authentieke ‘Ramones’-stijl rock’n’roll. Het tempo gaat enkel een heel klein beetje naar beneden in “Players And Prayers” en in “Big Bad World”, een nummer dat je mits wat goede wil een ballad kan noemen.

Met een zo snel gespeelde plaat kom je al gauw tot de vaststelling dat het veel te gauw voorbij is, ondanks het feit dat je toch 13 songs kreeg aangeboden. Maar tegelijkertijd levert die conclusie natuurlijk ook de bevestiging op dat de jongens van ‘Church Shoes’ niet te lang moeten wachten om ons meer van dit lekkers aan te bieden op een tweede album.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Chain Smoking Records

Info: Rob Forbes

video