JESSI ROBERTSON – SMALL TOWN GIRLS

Singer-songwriter Jessi Robertson groeide als tiener op in een boerengat in de nabijheid van New York maar besloot na haar studies in 2003 naar het hartje van Brooklyn in de ‘Big Apple’ te verhuizen om er haar grote droom van een muzikale carrière na te streven. Haar muzikale voorbeelden waren daarbij de momenteel alom bejubelde indierockster PJ Harvey en Americana-icoon Lucinda Williams.

“Small Town Girls” is het officiële debuutalbum van Jessi Robertson, hoewel ze in eigen beheer in 2008 ook al een cd-tje had uitgebracht onder de titel “Who We Are, What We Have Done”. Voor de onderwerpen die ze in haar liedjes bezingt gaat zij de moeilijke situaties niet uit de weg. Zo brengt ze hier nummers die gaan over huiselijk geweld, seksueel geweld, geestesziekte en wereldvervreemding.

De donkere, vaak zeer emotionele songteksten herbergen echter ook vaak een sprankeltje hoop en proberen wat licht in de duisternis te bieden. Haar passionele en soulvolle zangpartijen zorgen er voor dat je intens geboeid blijft luisteren naar haar liedjesteksten.

Albumproducer Chris Cubeta speelt gitaar, bas, piano en percussie op deze cd, terwijl Greg Tuohey voor het belangrijkste gitarenwerk tekende. Beiden zijn sinds vele jaren goede vrienden van Jessi Robertson en hebben haar geholpen om dit muzikale project tot een geslaagd einde te brengen.

“Small Town Girls” bevat negen door Jessi Robertson zelf gecomponeerde songs en roept soms herinneringen op aan de sound van Melissa Etheridge, PJ Harvey, Tori Amos of Fiona Apple, niet in het minst omwille van haar op deze zangeressen gelijkende stemgeluid.

Deze cd begint vrij rustig met het mooie “You And Me”, waarna de ingetogen gebrachte titeltrack “Small Town Girls” volgt. In “Half-Moon” zitten er heel wat meer scherpe gitaarklanken, maar de zachte akoestische nummers als “Don’t Come In Here” en “Sunstorm” of ballads als het emotioneel geladen “Broken Rosary” en het tekstueel zeer persoonlijke “Whiskey And Cigarettes” zorgen voor een perfect tegengewicht voor de wat luider gebrachte nummers.

Onze favoriete song is echter “You Don’t Want To Taste My Heart” dat door ons zowel instrumentaal als vocaal tot het absolute hoogtepunt van deze mooie plaat wordt uitgeroepen. Jessi Robertson is zonder twijfel een zangeres en songschrijfster die nauwlettend in de gaten moet worden gehouden want er schuilt zeker nog veel mooi werk in het brein van deze ook erg knap ogende jongedame.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video